C# Software Engineers Wanted!

Azi, în cadrul unui training mi s-a dovedit, că am tipul de comportament analitic ca majoritatea dezvoltatorilor de software și probabil și aceasta contribuie la entuziasmul resimțit povestind despre rolurile pentru care recrutez.

Elementul menționat mai sus și experiența de până acum din recrutare în IT mă ajută să observ ce este atractiv la o perspectivă nouă, în cazul de față un proiect pentru .𝐍𝐄𝐓 𝐒𝐨𝐟𝐭𝐰𝐚𝐫𝐞 𝐄𝐧𝐠𝐢𝐧𝐞𝐞𝐫s în cadrul unei companii de produs din domeniul 𝐅𝐢𝐧𝐓𝐞𝐜𝐡.
Am schițat o listă de aspecte relevante care sună cam așa:

:gear: Produse stabile, complexe și foarte performante, care inovează constant zona de trading (chiar am văzut un demo și mi-ar plăcea ca multe dintre aplicațiile pe care le folosesc să aibă rapiditatea acestora).

:bulb: Caut 𝐒𝐨𝐟𝐭𝐰𝐚𝐫𝐞 𝐄𝐧𝐠𝐢𝐧𝐞𝐞𝐫𝐬 în sensul adevărat al cuvântului, adică oameni care văd limbajele de programare și codul mai mult ca pe un tool pentru a construi produse/rezolva probleme. (Angajare exclusiv cu CIM.)

:medal_sports: Adevărul este că ne petrecem o mare parte din timp la job, așa că de ce să nu facem asta alături de o companie care ne va pune pe noi pe prim plan? Partenerii noștri au o 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐨𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢 (hint: chiar și numele companiei scris cu litere majuscule arată ca o echipă de oameni voioși, primitori).

Citește descrierea jobului, cu siguranță voi fi pe atât de încântată să îți vorbesc despre rol, pe cât vei fi și tu să aplici! :grin:

Si ma rog, ce sunt, daca nu tool-uri?

1 Like

Eu chiar sunt curios de ce e nevoie de un text siropos, zici ca e anunț imobiliar la o agenție cunoscuta de unde locuiesc.

Desi textul se prentinde genuine, mi se pare oarecum fals și preparat și mă face sa nu vreau sa explorez mai departe.

Întrebarea mea de fapt e , Chiar funcționează texte de genul în dauna unora mai serioase care expun fisa postului scurt și la subiect?

3 Likes

Exista mulți devs care se văd că Java programmer, PHP developer, sau RoR expert. Pun tehnologia înainte cum s-ar zice. E mult de povestit aici, dar că și pățit pe partea asta, empatizez cu OP

1 Like

Aparent, nicicum nu e bine, pentru unii. Am impresia ca nu aveai de gand sa explorezi, oricum n-ar fi fost.formulat.
Mi se pare an anunt, cel putin decent, daca nu unul chiar bun, venit din partea unui HR.

Poate nu ai avut pana acum ocazia sa experimentezi, diferite companii mari, de produs, ca sa intelegi de ce au sens aceste detalii din anunt si ca nu peste tot e la fel. Nu peste tot se pune la fel de mare accent pe DevOps mindset, pe automatizari, pe procese, si calitate. Iar cand voribm de calitate, nu ne referim strict la cod, ci la intreg procesul de Software. De la infrastructura pana la CI/CD pipeline.

Spre exemplu, in Expedia, unde lucrez acum, nu avem QA in echipa, nu avem DevOps. Fiecare developer trebuie sa faca de la Docker, Java, Kotlin, AWS CloudFormation, pana la bash, React, Lamda, teste automate.
Avem un backlog separat de Tech Initiatives, unde sunt task-uri de genul: modificari in CI/CD pipeline, modificari la infrastructura AWS, pentru a reduce costuruile, pentru a optimiza chestii.
Din acel backlog se trag task-uri, constant, in fiecare sprint. Oricine din echipa trebuie sa fie capabil sa le faca. Asta as defini eu Full-Stack, in devaratul sens al cuvantului.

In comparatie, cand eram in Finacial Times, unde nu prea ieseam din bula aplicatiei la care lucram. Faceam React/Node si cam atat. Foloseam Heroku si nu AWS, prin urmare partea de DevOps era cam inexistenta. Nu erau atatea procese. Nu erau procese ca sa verifice fiecare aplicatie cat de performanta e. Bine, oricum aveau chestii de bun simt, cum ar veni healthcheck monitoring. Infrastructure cost monitoring, desi aveau optiunea de creare de API Key-uri direct din slack, pentru servicii interne…

1 Like

nu inteleg e bine sau rau ca candidatii trebuie sa priveasca limbajele nu doar ca tool-uri ci ca ceva mai mult de care sa iti legi identitatea de IT-ist

mai degraba compania ta e cheap, si o baga pe aia cu full stack-ul ca sa nu angajeze oameni, si se pare ca ai beut the kool-aid, chiar daca un dev ar trebui sa stie sa le faca pt ca il ajuta vederea de asamblu, nu inseamna ca trebuie sa le faca, asa ajungi cu monstozitati de devops configuratii si front-end, pt ca fiecare dev isi face bucatica, pe task-ul lui, si putin il intereseaza per ansamplu, pe cand daca ai echipe separate aia o sa ii intereseze sa aiba un proiect OK, nu mai vorbesc de context switch, sau faptul ca majoritatea full stack au constinte superficile pe front-end/devops si nu ii intereseaza sa aprofundeze sau sa tina pasul.

1 Like

Eu sincer din perspectiva de manager angajator, mi-am dat seama ca daca nu esti faang sau ceva echivalent local, singurul mod in care poti atrage oamenii e cu bani :slight_smile:
Deci daca ar permite politicile eu as baga salariile in anunturi si asta e, restul f succint.

2 Likes

Salut. Am și eu o curiozitate, în calitate de Recruiter.

Noi constant facem research și încercăm să oferim cele mai relevante informații în toate contextele în care prezentăm rolurile pentru care căutăm specialiști, însă mi-ar face mare plăcere să văd și reversul medaliei.

@remussica spune-mi te rog, tu cum ai fi prezentat informațiile de mai sus (sau rolul în sine), în așa fie încât să fie pe placul tău? Sunt foarte curioasă și cred că voi avea multe de învătat din răspunul tău.
Mulțumesc tare mult, anticipat.

1 Like

@Moon nu știu dacă-s cheap companiile care fac asta, că foarte multe dau salarii foarte mari (mă refer la startup-uri din afară, din US și Europa), însă văd că e un trend și tot mai multe companii merg în direcția respectivă. S-ar putea să fie mai eficient față de sistemul “tradițional”. Dunno.

Poate împărtășesc cu noi și alți programatori din experiențele lor și concluziile la care se ajung intern, de ce se optează pentru acest sistem. Sigur ar fi foarte helpful.

3 Likes

@Moon
@Horia141 are mare dreptate. Sunt unii programatori care se consideră Software Engineers, și atunci privesc limbajele de programare doar ca pe niște “unelte” (sau tooluri) prin care să rezolve probleme și nu-i deranjează ca azi să lucreze cu mai multe limbaje, să rezolve “puzzle-uri diferite”: ex. Java, Scala, Kotlin, Go.
Sunt și programatori care se consideră Java Devs și nu s-ar atinge de un alt limbaj no matter what.

2 Likes

Uneori treaba asta chiar are sens… exemple: plugari, tractoristi…

1 Like

@GarryOne ne-a zis cum e la ei la Expedia. O fi bine, o fi rau, nu stiu. El e multumit.

Eu am observat ca acel trend este din ce in ce mai pronuntat la multe companii. Este vorba de DevOps mindset…Dar din explicatiile tale @Moon reiese ca tu vezi DevOps ca un rol in companie, un glorified sysadmin daca vrei. Ceea ce este foarte departe de ceea ce reprezinta DevOps in realitate.

Nu zic ca nu ai dreptate. Poate ai. Poate nu. Dar dupa ce lucrezi in stilul ala o perioada de timp nu prea iti mai doresti intoarcerea la vechile echipe multidisciplinare in care fiecare are bucatica lui si nu prea il intereseaza de restul.

Si vorbesc din proprie experienta. Nici in proiectul meu nu avem QA dedicati. Nici “devopsi” dedicati(vechii sysadmini defapt). Suntem doar programatori. Unii backend, unii frontend, unii mobile. Si parca nu am mai lucrat la fel de bine niciodata.

2 Likes

Personal, dintr-un punct de vedere mai analitic ( și probabil ținând cont de tipul de anunț ar avea sens sa fie așa), aș dori sa văd

  1. Ce se cere (tehnologii cu care se lucrează, cunoștințe necesare etc)
  2. Ce se da (ce se ofera în schimb în materie de oportunități de dezvoltare, de progres în companie, range salarial, beneficii etc)
  3. Extra

Tin sa mentionnez ca nu am luat în derâdere autorul anunțului, ci doar exprimarea și abordarea anunțului în sine care îmi da senzația ca e senzaționalist, și sincer am văzut prea mult în ultimul timp. Un anunț onest cred ca e tot ce ne dorim noi cei ce lucram în industria asta.

1 Like

Mulțumesc mult pentru feedback-uri, ne sunt foarte utile și le-am luat pe toate într-un mod constructiv. Am ales să fac postarea diferit de celelalte din trecut cu speranța să atragă atenția oamenilor și să mai aplice (BTW, toate cerințele pentru rol apar în JD pe site-ul nostru).

Dar las și aici ce se cere:

  • minim 3 ani experiență în dezvoltare software cu C#, .Net și deschidere spre a lucra cu WPF
  • Cunoștințe solide pe parte de OOP, SOLID, Algoritmică, Structuri de date, Multithreading
  • Există un pachet foarte stufos de beneficii pe care îl pot trimite pe email, dar cap de listă ar fi: acces la o comunitate mare de C# Devs și și Java Devs, mai multe direcții de creștere profesională (Product Architect, Engineering Manager, Scrum Master, etc.), bonusuri de performanță, acces nelimitat la cursuri și training-uri, etc. - Despre range-uri salariale vă pot povesti telefonic.

Cei care se alătură echipei pe rolul de C# Developer vor lucra pe UI cu WPF și pot contribui și server-side cu Java, dacă doresc.

Am menționat că se caută Software Engineers în adevăratul sens al cuvântului pentru că oamenilor respectivi nu le va păsa că lucrează pe o aplicație desktop, care e foarte complex, stabil și performant (am văzut și noi demo-uri) pe de altfel, ci sunt atrași de provocările tehnice pe care le-ar avea dezvoltând produsul (acesta este construit pentru trading).

Pentru orice întrebări în plus, puteți să-mi trimiteți un email pe [email protected] și vă dau toate detaliile despre rol și companie cu mare drag! :slight_smile:

2 Likes

In general devopsi din ce am vazut eu se ocupa de toolingul infrastructurii iti ofera tie ca inginer de backend sa zicem, scule standardizate pt creat si mentinut cozi, bucketuri, lambda-uri si ce mai folosesti in cloud, ca sa nu exista chestii disparate si duplicate in variatele servicii.

Ha, mi-a sarit in ochi threadul. Si am zis sa-ti transmit ultima mea experienta cu human direct, poate dai feedback-ul mai departe.

  1. Aplic pt post X, trec zile bune
  2. Ma suna Y de la HD pentru alt post, Z, pt ca postul X nu se putea din cauze contractule whatever
  3. trec 2 saptamani timp in care eu am alte interviuri, discutii etc
  4. Ma suna L de la HD sa discutam despre post, alte detalii etc
  5. trec inca 2 saptamani
  6. Ma suna M de la HD sa imi zica ca mergem mai departe, si o sa-mi trimita o tema de facut pentru client, inainte de interviul tehnic
  7. Mai trec cateva zile, N imi trimite pe mail tema
  8. Mai trec nush cate zile, intre timp eu am acceptat alta oferta ca mno, viata merge inainte, nu stam dupa 3 luni si teme de casa asta inainte de un posibil interviu
  9. Dau reply la N cum ca nu mai termin tema, pt ca am acceptat alt post, si asta este.
  10. Imi raspunde P (poate Q, nu mai stiu sigur) sa zica ca e ok, si daca pot sa zic firma la care am acceptat postul (?! asta nu se intreaba, parerea mea), Si nu am mai raspuns.

Deci 1 luna de discutii, discutii cu Y,L,M,N,P . 5 persoane de la HD, cu fiecare alta frantura de discutie, 1 tema de casa si nush ce. Mna, personal, eu nu o sa mai aplic la HD doar din cauza ca nu-mi permit atatea telefoane si etape si atatia oameni, plus mi se pare ca imi irosesc timpul, adica am vorbit cu 5 persoane, iti dai seama ca de fapt, nimeni de la HD nu-mi cunoaste situatia, daca am vorbit bits and pieces cu 5. Si dupa aia, in timpul asta de 1-2 luni, eu normal ca accept alte oferte, si va refuz, dupa aia sa vezi ca imi si treceti acolo bulina neagra, ca sunt un “candidat neserios”

2 Likes

Mulțumim pentru feedback și detaliere, este bine-venit ca să putem și noi îmbunătăți unde se poate.
Mi-ar plăcea să povestim la telefon despre experiența avută ca să mă asigur că nu se va mai repeta.

Acest subiect a fost închis automat după 30 de zile de la primul răspuns. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.