Campanie de crowdfunding - lectii-virtuale.ro

E greu să găsești un echilibru, mai ales când nu programezi tu în mod direct. Mă străduiesc. N-am venit aici ca să caut complimente. Eu chiar ascult ce aveți de spus. Experiența mea de 4 ani când nu era absolut, dar absolut nici o reclamă și doar un buton de donații, e că aproape nimeni nu dona. Cum ai depăși tu situația asta în mod concret? Eu respect utilizatorii dar e o obligație care se aplică pentru ambele părți. De multă vreme nu îmi mai fac griji pentru utilizatori potențiali. Cei concreți mi-au spulberat multe vise frumoase - fără ironie.

Să înțelegem că este mai mult de o persoană în spatele tău/al site-ului? Care e tehnologia folosită?

Crezi că te-ar cu ajuta ceva expertiză a membrilor de pe forumul ăsta (presupunînd că s-ar voluntaria careva)? Mă gîndesc la cum ar putea ajuta lumea în afara de donații în bani.

Cheers

1 Like

Asta este o hachiță care mă deranjează și pe mine. E o problemă reală. Inclusiv eu îmi pun adblockul pe pauză și anunțul persistă. Am un browser gol pe care îl folosesc pentru asta că și pe mine mă enervează! Ironia sorții :slight_smile:

După 5 ani de efort îmi dau seama că problema este foarte-foarte complicată și toți care scriem aici avem în felul nostru dreptate. Mentalitatea românescă este să nu plătim pentru asemenea servicii. De-asta mulți dintre voi lucrați pentru străinătate - că nu e cine știe ce piață de așa ceva în România. Dar mai sunt multe alte lucruri. Unii nu știu/nu au încredere să plătească. Alții au fost înșelați și dezamăgiți. Alții compară cu serviciul de la Khan Academy spre exemplu dar evident că utilizatorul tipic nu va ști că în spatele Khan Academy în afară evident de Sal Khan stau oameni bogați ca Bill Gates și Warren Buffet.

Intenționat am lăsat prețuri mici pentru ca prețul să nu constituie în sine o problemă pentru cei mai mulți.

1 Like

Scuzați limbajul, dacă v-a deranjat.

Cum au scris și ceilalți, pierzi utilizatori cu asemenea tactici. La fel ca mulți alții, și eu părăsesc instant siteurile care afișează asemenea mizerii, indiferent de scopul și conținutul acestora.

În special dacă vrei să monetizezi și altfel decât doar prin reclame. Poate cineva vrea să doneze, să-și facă un abonament, etc. Well tought shit, dacă nu poate să navigheze pe site! Ar trebui să scoți porcăria aia imediat.

2 Likes

Fără ironie - o să mă gândesc. Și tot fără ironie - am absolvit un liceu sportiv, am crescut pe stadion și în vestiare. Limbajul colorat are farmec când este folosit în mod excepțional. Folosit tot timpul devine altceva. Și e păcat pentru că nu suntem adversari.

1 Like

Suntem oameni obișnuiți Cornel. Nu am pe nimeni în spate. Doar eu și câțiva oameni care mi-s dragi și care ne-am strâns în ani de zile. Fiecare e absolvent în domeniul lui - Mate, Fizică, Chimie. Tehnologia nu cred că e ceva deosebit dar vorbește un neprogramator. E Yii(php). Webmasterul nostru e absolvent de Mate-Info. Daca doreste cineva doreste sa ajute prin skills/expertiza este binevenit. Nu cer decat atat: seriozitate.

1 Like

Nu zic rau oamenii ca popup-ul cu “dezactiveaza adblocke” arata un pic spammy. Ar fi mai acceptabil acest popup daca ar fi ca la alte site-uri (unde iti blureaza continutul in spate si-ti arata un popup cu “unblock”). Asa parca e prea strong.

Sau mai bine vb. cuiva de pe thread: lasa cateva lectii gratuite si restul premium contra abonament:

  • nu mai ai probleme cu reclamele si popup-ul cu adblocker-ul
  • ai o sursa de venit stabila si previzibila

Best of luck!

3 Likes

Câteva idei dezordonate:

  • TU de ce folosești adblock? Crezi că site-urile vizitate nu au nevoie de banii din reclame? Este ironia sorții sau ipocrizia ta? :smiley:
  • Dacă tu ai problema asta și nu știi ce să faci, cum crezi că reacționează utilizatorii? :slight_smile:
  • Ești plătit la click, nu la view, deci nu ai un beneficiu foarte mare dacă forțezi afișarea reclamelor. Doar dacă mizezi pe click-uri accidentale, ceea ce, având în vedere că e adsense, înseamnă că scoți utilizatorul din site. O fi ok pentru alte site-uri dar pentru genul ăsta de site… nu cred.
  • Scopul tău este - sper! - să încurajezi oamenii să se aboneze, nu să plece de pe site (chiar dacă, făcând asta, îți aduc ție 2-3 cenți)
  • CTA de abonament este… invizibil. Chiar dacă este de cel puțin trei ori în pagina unei lecții, nu mi se pare că iese în evidență.
  • Eu aș încerca să pun un delay la video de 5-10-20 secunde în care arăți CTA de abonament. Alternativ, poți face un filmuleț de 5-10-20 secunde care prezintă avantajele unui abonament.
  • „ne ajuți să creștem mai repede” nu impresionează pe nimeni. Oamenii sunt acolo să se ajute pe ei, nu pe alții.
  • avantajele unui abonament pot fi altele decât „fără reclame”:
    • Limitezi numărul evaluărilor ce pot fi făcute (3-5 teste)
    • Limitezi numărul lecțiilor ce pot fi vizionate (5-10 lecții)
    • Limitezi materiile disponibile (de fapt, ai putea să spargi abonamentul în „materia X” vs „toate materiile” cu 20-30% diferență de preț)

Atât despre subiectul reclame/abonament. Despre site:

  • Video-ul de prezentare de pe home: are aproape zece minute și o calitate audio… ce ar putea fi mai bună. Poate că ar trebui să-l mai scurtezi, 2-3 minute?
  • Eu aș face căutarea disponibilă din TOT site-ul, nu doar de pe homepage. Pagina de rezultate aș face-o funcțională;
  • Înțeleg că vrei să fii social și toate astea, dar s-ar putea să le ai degeaba:
    • Google plus?!? (în header). S-a închis platforma de… un an, doi?
    • Pe twitter nu este activitate cam tot de atunci
    • Pe youtube nu este activitate de jumătate de an (eu zic să te decizi la vimeo pentru conținutul real, la youtube/tiktok/ce-naiba-o-fi-la-modă pentru „pastile” de matematică, fun facts, chestii ce nu țin mai mult de 30-60 secunde)
    • Crezi că sunt mulți copii pe linkedin?
    • Ai buton de print în sidebar. Ai apăsat vreodată pe el? Ți se pare că e o funcționalitate utilă să ai buton de print pe un site cu video?
    • Ai ceva statistici adunate la interacțiunile cu butoanele sociale? Am o bănuială că nu sunt foarte multe interacțiuni pe acolo…
    • Dacă vrei tu musai-musai să ai butoane sociale, fă următoarea chestie:
      1. Le pui manual. <a href="#">facebook</a>. Done. Nu sunt atât de multe să fie o muncă obositoare, nu sunt atât de complexe să necesite întreținere. Nu cu addthis sau altă porcărioară ce adaugă încă un tracker.
      2. Le pui unde au sens. Unde crezi că au șanse mai mari de click? În sidebar sau vizibile după ce vezi un video?
  • „Autentificarea cu Google Mail” are icon greșit. În plus, este autentificarea cu google.

Așa, m-am întins un pic. Ce voiam să zic este că reclamele sunt nașpa.

mic drop

10 Likes

Ok, sa vad ce putem face cu adblockerul ala.

Problema de fond este - si aici vorbeste medicul - e ca multi copii sunt din familii mai sarace. Voi nu va loviti de ei pentru ca in industria in care va miscati oamenii au totusi o situatie materiala mai buna. In primul rand pentru acesti copii am vrut sa creez un produs cu acces gratuit. Ideea cu reclamele este sa monetizez cumva acest trafic gratuit, respectiv sa ii determin pe cei care isi permit si sunt sensible sa isi cumpere abonament. Acum, intre ce intentionez eu si mesajul care ajunge la vizitatori, chiar public educat ca voi, observ ca e o mare diferenta. Detaliile de implementare sunt cele care fac diferenta si se pare ca la nivel de implementare mai multe lucruri nu au iesit cum mi le-am planuit eu.

Mulțumesc Ionuț. Ți-am copiat mai sus un citat din ce-am răspuns unui alt utilizator.

În cea mai mare parte sunt deacord cu ce-ai scris dar nu chiar cu tot. Spre exemplu pe LinkedIn nu sunt copii dar sunt părinți și mecanic vorbind părinții plătesc sau alții ar argumenta că în România Tweeter în mod realist nu produce efecte etc. M-am oprit cu platformele pentru că în mâinile mele nu produc efectele scontate. Singura platformă mai interesantă este YouTube dar contrar ideii din capul meu utilizatorii de YouTube nu (prea) migrează către website-ul meu - unii par locked în YouTube în timp ce pe site se ajunge 80% din organic search; pentru mine chestia asta a fost multă vreme contraintuitivă. Eu credeam că pot să-i scot din YouTube.

Ideea nu e să te contrazic în mod gratuit. Lucrează cineva la un audit și o să facem niște schimbări. Chestii evidente precum butonul Google Plus trebuie clar corectate. Ai scris destul de mult și detaliat și apreciez asta. La mai multe lucruri din ce-ai scris trebuie să mă gândesc cu atenție și să mă asigur că le înțeleg corect. Am nevoie de puțin timp ca să diger informația.

Ideea asta mi-a plăcut foarte mult. Cu siguranță voi prelua mai multe idei din ceea ce ai scris și tu și ceilalți useri și le vom implementa.

Mulțumesc! :slight_smile:

1 Like

Eu cred că ai o problemă de logică aici. Tu oferi un serviciu online, gratuit, orientat să îi ajute pe cei care nu își permit să facă pregătire. Ok. Însă publicul tău țintă are bani de telefon sau abonament la internet. Da, pregătire e destul de scumpă, ora cam e vreo 50 de lei, 100 de lei pe săptămână (adică o ședință), pe lună 400 de lei. Numai la o materie. Pentru bacalaureat, să te pregătești la cele 3 probe scrise, vin 1200 de lei. Poți oferi un abonament, să zicem 25 de lei pe lună sau 200 lei pe an. Cam cat 2 ședințe de pregătire. Oferi și un free-trial de 2 săptămâni, însă ceri numărul de telefon la înregistrare și confirmare prin SMS (fiindcă 10minutemail te va băga în faliment). Cu o promovare destul de bine țintită (vezi cum procedează Brilliant.org sau Skillshare, lucrează prin afiliați - în principal Youtuberi, care în general prezintă clipuri educaționale și oferă un comision la conversie, iar utilizatorilor care intră pe link-ul youtuberului sau folosesc codul lui, primesc reducere sau un free-trial mai mare) cred că poți ajunge să scoți și un mic profit din asta.

Plus încearcă să combini lecțiile din PDF cu cele de pe video, să le pui direct pe pagina web. E foarte aiurea.

3 Likes

Multumesc! Mă voi uita și mă voi gândi.

Observ că toată lumea sugerează că ar trebui să cer într-o formă sau alta bani pentru acces. Ideea mea de bază era să fac bani din volum prin expunerea la reclame și să las posibilitatea celor ce nu vor să plătească abonament să aibe totuși acces dar cu reclame.

Din tot ce citesc eu aici mi se pare că așteptarea tuturor este să renunț complet la reclame și să introduc o formă sau alta de plată obligatorie.

Mulțumesc frumos pentru feed-back. I have some hard thinking to do.

Dacă vrei musai o variantă cu reclame, ți-aș sugera să încerci reclame ceva mai … fixe, gen profitshare. Cărți, birotică etc. S-ar putea să meargă mai bine decât adsense.

2 Likes

Nu vreau musai reclame. Am vrut musai acces gratuit. Aici e șpilul. Dacă ar veni Bill Gates de România și mi-ar spune “Ia banii ăștia, scoate toate reclamele și continuă să faci conținut” asta aș face. Dar Bill Gates de România se face că plouă. Serios vorbind, am încercat mai multe companii mari. Deocamdată toate care vorbesc despre sprijinirea educației și pe care le-am întrebat eu, au alte lucruri de făcut. Singura companie care a ajutat până acum a fost Vodafone. Ei au whitelistat website-ul a.î. se poate folosi fără a plăti pentru consumul de trafic. De bani nu i-am întrebat. O să-i întreb și pe ei.

Am înțeles ce vrei, de aia ți-am recomandat profitshare/2p :slight_smile:

Eu aș face reclamele mai puține dar mai agasante: ori la începutul fiecărui al N-lea film, ori la mijlocul filmului, ori overlay peste film etc, dar cu câteva zile de trial de când își face omul cont. În felul ăsta lași omul să evalueze calitatea lecțiilor.

Ai putea chiar să faci câte un follow up pe mail (DOAR la utilizatorii activi pe platformă) la 2-3 săptămâni cu un mesaj de genul „am observat că ești dornic de a învăța! Devino un superelev pe platforma noastră”. Fă o comunitate (recomand discourse), dă badge-uri etc.

Acum am observat că tot procesul de register/login/plată este foarte… întortocheat și parcă nu vrei în mod deosebit să iei banii :slight_smile: (feedback #2):

  • Când fac cont, de ce am nevoie să introduc nume și prenume? Pune un singur câmp „nume complet” și lași omul să scrie ce vrea
  • După ce introduc toate datele, de ce sunt trimis pe prima pagină fără să fiu autentificat?
  • Aș face contul în doi pași:
    1. Introduci datele de cont
    2. afișezi un ecran în care inviți utilizatorul să se aboneze (cu posibilitatea să sară peste pasul ăsta)
  • Ce nu au elevii în general? Carduri. Ce au elevii? Telefoane! Ce nu are site-ul? Plată prin SMS! :smiley:
    • dacă introduci plata prin sms, fă-o cumulativă: dacă plătește 18€ sau 30€ în mai multe tranșe, îi dai anul gratuit.
  • În pagina /abonament de ce mai văd toate aceste elemente? MAI ALES adsense, care îți fură utilizatorul și-l duce pe alt site! Sunt deja acolo, fă tot posibilul să continui procesul, nu să mă răzgândesc!

  • În colțul din dreapta jos sunt două popup-uri care, pe lângă că n-au ce să caute acolo… se și suprapun :smiley:
  • După ce îmi fac contul primesc parola pe mail.

PS: la login cu FB primesc eroarea:

Ooophs, we got an error: CDbCommand a eşuat executarea instrucţiunii SQL: SQLSTATE[23000]: Integrity constraint violation: 1062 Duplicate entry 'spam' for key 'username'. The SQL statement executed was: INSERT INTO `tbl_users` (`activkey`, `createtime`, `lastvisit`, `superuser`, `status`, `username`, `email`, `password`) VALUES (:yp0, :yp1, :yp2, :yp3, :yp4, :yp5, :yp6, :yp7) Error code: 23000

Nu folosiți contul de mail (fără tld adică) pentru a face cont, nu? Pentru că e destul de posibil să fi pierdut câțiva utilizatori așa :slight_smile:

(dacă văd că începi să rezolvi din ce ți s-a semnalat aici dau și feedback #3 :smiley:)

2 Likes

Ar fi bine daca ai putea sa reorganizezi putin site-ul


Sunt 527 de lectii si trebuie sa dau click de 527 de ori ca sa vad titlul :smiley:

Sau macar cand trec cu mouse-ul.

Link-urile din footer nu pot fi accesate pe versiunea de desktop. Ai o pagina de cariere, dar un viitor colaborator nu o poate accesa.

image
Eu as scoate LinkedIn si Google Plus. LinkedIn nu este ceva frecventat de copii, iar Google Plus a fost inchis. Vezi Instagram si de ce nu, TikTok.
Pe Facebook, sunteti cam invizibil. O reclama targgetata catre publicul tinta poate prinde bine, mai ales in acesta perioada.

Iar pe mobil acea bara acopera butoanele de Facebook, Twitter, etc

Si pe un IPad mini se vede la fel

1 Like