Carbon Fields - Custom fields for developers

Am auzit prima dată de Carbon Fields acum vreun an, poate mai mult, dar am tot amânat să-l folosesc din varii motive, principalul fiind că folosesc frecvent Flexibe Content din ACF.

L-am încercat zilele astea. Primele impresii:

  • Are și repeater și flexible content și tot ce are și acf;
  • Toată administrarea se face prin cod, iar API-ul pare a fi bine documentat;
  • Instalarea prin composer este… ciudată. Nu se instalează în vendor ci în wp-content/plugins/carbon-fields, indiferent de directorul în care este composer.json (i.e. m-am trezit cu el în tema/wp-content...);
  • Tab-urile din repeatere sunt… ciudate. Sunt doar numerotate și atât;
  • Mi se pare ciudat că ștergerea unui element din repeater nu arată o confirmare, nu permite undo, nu nimic.

Mai adaug pe măsură ce îl folosesc.

2 Likes

Revin asupra acestui punct, pentru că între timp mi-am dat seama că este posibil să specifici un câmp ca template. Secretul este că set_header_template trebuie apelat după add_fields :slight_smile:

Field::make('complex', 'timeline', false)
  ->add_fields([
    Field::make('text', 'year', __('Year')),
  ])
  ->set_header_template('<%- year %>');

Și am făcut și o mică extensie pentru carbon.

Nemailucrând cu react până acum, mi s-a părut ușor… ciudat. A durat un pic până m-am obișnuit cu sintaxa, unde să mă uit când crapă ceva inexplicabil șamd. Nu mi s-a părut (foarte) dificilă extinderea, dar, pe de altă parte, nici ce am făcut nu a fost extraordinar de complicat.

Păreri, sugestii? :slight_smile:

1 Like

Slightly on topic, am găsit asta Compare WP - Plugin Comparison - Content Type / Custom Fields rabbit holing după thread-ul ăsta din fb/Advanced Wordpress

1 Like