Care este cea mai veche aplicatie, script, api etc pe care l-ati facut si este inca in productie

Cel mai vechi lucru pe care l-am facut si este inca in productie este un api in .net care interogheza CRM-ul firmei la care am lucrat si aduce oportunitatile pentru aplicatia de pontaj. Este si destul de destept. Stie sa vada daca sunt noi oportunitati si sa nu aduca tot. Plus caching si altele.

Este in productie de 3 ani si ceva.

Pentru altii este pistol cu apa, dar pentru mine este destul avand in vedere ca lucrez de vreo 4 ani si ceva :slight_smile:

Cea mai veche aplicatie pe care am facut-o, dar in scop didactic este una de vreo 20 de linii de cod in C# cand eram in clasa a 11 a. Inca si acum o am pe mail. Este doar o fereastra in Windows Forms. Nu face nimic util, dar pentru mine a fost ceva special atunci sa vad prima mea aplicatie cu un GUI. :slight_smile:

3 Likes

Am un WP din 2010-11 (actualizat, ce-i drept). Am mai făcut mici ajustări între timp, dar în mare parte a rămas neschimbat. Ultima dată avea în jur de 5k/zi. Mai impresionantă este integrarea site-ului cu niște API-uri externe iar alea nu s-au schimbat deloc :smiley:

Mai am două site-uri, unul de prin 2012-13, celălalt un an mai târziu, care tot așa, modificări minime.

Și cel mai vechi este un site de prin… 2007-2008, unul static, la care clientul mi-a zis „nu e nevoie de PHP, va avea maximum două pagini”. Site-ul este static și are în jur de 30-40 pagini (dar mentenanță zero de atunci :smiley: ) adăugate pe parcursul a 4-5 ani.

2 Likes

Probabil eu sunt seniorul pe aici. Program de NIR-uri, casa şi facturare, încă în funcţionare. Scris în Qt3, tehnlogie de ultimul răcnet la momentul ăla :slight_smile:

9 Likes

wow :smiley:

Interfata arata binisor chiar si acum :smiley:

Yeah, în curând va trebui să-i fac tort de majorat :slight_smile:

(1) Imobiliare ro inca mai are cod de-al meu in productie, din 2006-2007.

(2) Allegiant are solutia principala cea livrata de echipa mea in 2012. Rezista la Black Friday la nivelul ca pune in cap payment providerul din state daca dam drumul la toata “țeava”.

3 Likes

Site-ul Universitatii de Medicina din Craiova, pe un CMS propriu din 2008. Duce in fiecare an nebunia afisarii rezultatelor.

2 Likes

Am un CMS-ul custom făcut în PHP prin 2007-2008 care este încă online. Multe nu mai sunt online că s-au dus afacerile respective în cap. Ăla care a mai rămas merge și acum fără prea mari probleme. Însă nu e nimic spectaculos ca trafic sau performanță. Sunt mândru doar că a făcut față la 3 versiuni noi de PHP fără nici o modificare. Cred că am avut un singur notice de rezolvat să păstrez log-urile complet goale.

Mai am ceva site personal, o pagina principilă la un forum phpBB 2.x care e încă online de prin 2006. E un site abandonat (nu mai are content nou), dar mai primește ceva trafic. Tot la fel, mă mir că încă rezistă la upgrade-uri de PHP și fără incidente de securitate.

Mai era un site de știri făcut în Drupal 6 prin 2010, dar văd că acum s-a vândut domeniul către altcineva. Era online anul trecut. Cred că n-au mai fost bani de hosting, că știri tot adăugau.

1 Like

Un blog personal de prin 2006, facut in PHP. Inca e online si mai scriu cate un post pe an :slight_smile:.
Singura modificare a fost sa trec de la mysql_ la mysqli_.

+ Un framework facut prin 2011 cand era nebunia cu aplicatiile de facebook, convertit ulterior spre backend pentru campanii cu SMS-uri si mai nou convertit in platforma de managemnet al activarilor 1to1. Convertirile astea au insemnat si refactoring, uneori major, dar tot mi se pare misto ca unele functii / metode au ramas neschimbate din 2011.

Pana acum o luna mai aveam online un API din 2015 pentru primirea de date, care le procesa in functie de client si proiect si facea diferite chestii cu ele [chestii trimise de arduini / rpi / formulare / alte API-uri]. L-am dat jos pentru ca nu va mai fi nevoie de el o perioada si o sa-l refac [a fost facut oarecum pe fuga, avea niste hack-uri prin el de care ma loveam mereu cand adaugam un client nou].

1 Like

Mi-am adus aminte de încă un proiect din 2002, QFaxReader. Ăsta nu doar că încă e perfect funcţional, dar (încă) face parte în mod oficial din Fedora. Din câte ştiu a fost sau mai este şi în EPEL.

13 Likes

2003 Cod php de preluare content din versiuni mai vechi al unei aplicatiei de tip ERP numita RealManager: https://www.realmanager.ro/ . Nu prea mai e folosit, dar sunt acolo cativa clienti :slight_smile:

1 Like