Cat accent puneti pe validare/viteza si compatibilitate browser?

In urma cu un an , am facut primul meu template wordpress, desi acesta vizual arata ok, chiar si IDE ul spunea ca codul e valid cu ajutorul unui plugin s-a ajuns undeva la 200 de warning-uri,sugestii etc.
Recent am observat ca sunt unele tool-uri care ofere cateva sugestii destul de faine…

Motiv pentru care v-a invit sa testati :
http://browsershots.org/
http://wave.webaim.org/
http://validator.w3.org/feed/
http://validator.w3.org/checklink
http://jigsaw.w3.org/css-validator/
http://validator.w3.org/

Ideea e ca sunt curios cat de mult puneti accent ca un site sa arate ok pentru validatoare de acest fel, cat timp din proiect il folositi doar pentru “finisa”(transforma codul astfel incat sa arate ok)?

Referitor la Wordpress ca si template ,il faceti complet de la zero sau modificati template-uri deja facute care sunt sublicenta open gpl…?

P.s daca puteti sugera si alte tool-uri de acest gen, voi actualiza acest post, poate gasim tot felul de solutii, variante…

http://dowebsitesneedtolookexactlythesameineverybrowser.com/

Era o vreme când acordam foarte mare atenție să am CSS/HTML valid. Am renunțat la a verifica și cred că au trecut vreo unul-doi ani de când n-am mai făcut o astfel de validare.

Am ajuns la punctul în care pot refuza - și refuz - orice proiect la care văd în brief „needs to be pixel perfect in every browser”. Suportul pentru orice browser mai vechi de versiunea curentă costă 10-20% în plus => majoritatea clienților sunt foarte realiști când vine vorba de browsere. Pe lângă preț, ajută și statisticile din GA la această decizie.

CSS valid nu cred că am avut vreodată; mereu mai era câte un browser prefix care nu valida, deci nici cu ăsta nu prea mi-am bătut capul.

La ce acord atenție:

  1. formatare: indentare, spațiere etc.
  • chestii care pot genera probleme reale: tag-uri închise corect, atribute escaped etc.

Un boilerplate propriu. Dar în principiu este un gulp configurat după nevoile mele împreună cu câteva funcții/clase utile.

6 Likes