Cât de serios tratați problema bugetului?

Continuing the discussion from Going freelance:

Deja avem un an de când am început să ținem cont de ce cheltuim, pe ce și, mai ales, cât. Primele câteva luni au fost un șoc în materie de bani dați pe mâncare (aproape dublu față de cât estimasem).

De mai puțin de un an avem un cont de economii (la contul de salariu al colegei de apartament nu se umblă decât în cazuri absolut excepționale). Iau serios în considerare și un fel de fond de pensii pentru când va fi cazul și/sau investiții la bursă, metale/pietre prețioase etc.

Cum tratați voi problema bugetului? Cheltuiți toți ce produceți și sperați la ceva minuni? Cu atenție? Altfel?

De asemea, continuând și discuția de aici: cum vă plănuiți pensionarea? Puneți ceva bani de-o parte? Lucrați la produsul ce vă va face milionari? Veți aștepta pensia de la stat?

2 Likes

Ai atins o problema spinoasa.

M-am mai gandit la o strategie de retirement, ca mi-e clar ca “mujicii” astia mici care vin din urma n-o sa-mi plateasca mie pensie. Cel mai la indemana mi se pare sa investesti in imobiliare (poate ap spre inchiriere) - nu tre sa fii prea destept ca sa-ti iasa si riscul e destul de mic.

M-am mai gandit la terenuri, care deocamdata is ieftine la noi si ar aduce un randament bun. Deocamdata insa cu banii pe care-i pun deoparte e greu de facut asa investitii. In plus, sunt mandrul posesor al unui credit. Ar fi bun sa dau lovitura in vreun proiect, ar rezolva cat de cat problema :).

3 Likes

Continuing the discussion from Categorie de antreprenoriat: