Cât e tariful orar minim acceptat?

Raman uimit la aceste cereri… Suntem in India?

Omul trebuie sa stie “xHTML, HTML 5, CSS 3”. Va oferi suport pentru “magazine realizate in Magento (debug, oferirea de solutii, fixing bugs)”. Ceea ce presupune sa stie macar platforma, pentru a nu petici.
Salariul de 5-7$/ora inseamna aproximativ 1150$/luna din care se platesc taxe (CAS, CASS, impozit…).

Inteleg ca este un anunt pentru un junior, dar atunci cu ce suntem diferiti de indieni - adica salarii mici si treaba de mantuiala?

4 Likes

I rest my case.

2 Likes

La 7$ pe ora? Wow. Mult succes in cautari …

2 Likes

In 2003 lucram cu 7$ / h in US si faceam curat intr-un grajd de cai (true story). In 2016, in Romania, sa incasezi 7$ / h cu 3 ani de experienta in programare, ma deprima…

4 Likes

Mai oameni buni, problema e ca voua (nu dau nume, e o chestie generala) va si place sa va vindeti ieftin.

Pentru mai putin de 50$ ora nici macar nu ma obosesc sa deschid laptopul, nu se acopera costul bateriei pe care o consum, si credeti-ma, nici macar nu trebuie luata ca o aroganta, cunosc oameni care fac consultanta in ceea ce fac si eu pentru mult mai mult. Am acceptat chestii pentru 30-40$ pe ora atunci cand 1. cunosteam persoana respectiva si stiam ca are nevoie de o solutie urgenta, si nu lucram in “niste tehnologii” doar pentru ca sunt noi si la moda si 2. chiar eram in situatii de cacat, baneste vorbind. 2. nu se mai aplica de vreo 10 ani, deci sincer, step it up ladies … 7 dolari pe ora? Practic lucrezi pentru o sticla de cola si 5 fursecuri intr-o tara civilizata, pe ora.

Asta e sclavie, scuzati-mi limbajul.

Junior, senior, guru, dhh, whatever, apreciaza-ti corect munca pe care o faci si nu te lasa calcat in picioare. Altfel, esti doar o “prostituata” ieftina care dupa ce-si presteaza munca, o sa-i fie aruncati banii cu scarba pe noptiera. Atat. Stiu, in job description ti se spune “junior developer insarcinat cu implementarea celor mai noi tehnologii”.

Doamne dumnezeule, imi pierd din ce in ce mai mult speranta in developerii romani, intre lipsa TOTALA de proiecte personale si lucrul pe nimic, ce naiba sanse mai au developerii din tara asta?

7 Likes

O sa postez pt ca si eu, ca si voi, nu am ce face.

1. cum sa iei in serios ce cere clientu ?
  2. nu lucreaza nimeni pe 7$ decat daca e elev sau indian. In ambele cazuri, de ce ne intereseaza pe noi asa ceva?
  3. baiatul de mai sus care a comparat sua2003 cu romania2016 a facut o comparatie la fel de valida precum romania vs india.
  4. Si chiar daca unii ar lucra pe 1$, SI CE??? Ati auzit de piata libera, tovarasi ? Si pe mine ma enerveaza indienii dar asta este, pana o sa descopere si civilizatia indiana contraceptia mai dureaza. Deal with it girlies.

Servus,
as vrea sa intreb care ar fi o rata orara acceptabila pentru un job de senior full-stack dev ?

Merci.

Interesant este ca si in ziua de azi sunt persoane care “nu deschid laptopul” pentu ca nu sunt platiti suficient…
Conteaza foarte mult contextul.
Am lucrat la foarte multe proiecte in viata mea pe 0$ pentru ca am avut de invatat enorm din asta. Daca ceream bani, nu ma plateau iar eu ca sa invat tehnologiile la care eram expus as fi platit mii sau zeci de mii de $.

1 Like