Ce e nou în Windows Fall Creator Update 2017?


(Ionuț Staicu) #1

Publicat la https://blogs.devforum.ro/ce-e-nou-in-windows-fall-creator-update-2017/

Zilele acestea are loc Microsoft Build 2017, întâlnirea anuală în care își laudă realizările și unde sunt prezentate planurile de viitor. Azi, în cea de-a doua zi, au fost prezentate unele lucruri interesante despre următoarea actualizare a Windows, numită - foarte original! - Fall Creator Update. Cel mai probabil, această actualizare va veni prin septembrie. Haideți să vedem noutățile promise!


(István F.) #2

Progressive Web Apps pe Windows și Edge.


(Ionuț Staicu) #3

Parcă Edge s-a despărțit de update-urile din Windows, iar noile features vor apărea independent de actualizările sistemului de operare. Sau îmi aduc aminte greșit? :thinking:


(István F.) #4

Da, edge este separat de Windows.

Eu am citit undeva pe twitter, cred că se referă mai mult la Windows Store și integrare în sistemul de operare în sine.
Adică dacă și SAP/Autodesk lansează PWA-uri în Windows Store nu e de mirare.

Ce mi se pare interesant e itunes in windows store. Iar ubuntu va putea fi instalat direct din Windows Store.


(Ionuț Staicu) #5

Este doar o formalitate. Din câte am înțeles, va fi fix aceeași versiune instalabilă manual, iar iCloud va fi ceva mai limitat (de parcă n-ar fi destul de limitat acum :smiley: )


(Ionuț Botizan) #6

Eu folosesc numai OneDrive. :stuck_out_tongue:
Posibilitatea să sincronizezi doar ce vrei există de mult. Chestia pe care o introduc acum nu este ceva nou ci este ceva ce au eliminat cu ceva timp în urmă și lumea a cerut să fie introdus înapoi. Este vorba de fișierele pe care nu le sincronizezi; acesta vor apărea în Explorer ca fișiere chiar dacă nu sunt sincronizate și vor fi descărcate doar atunci când vrei să le deschizi. :slight_smile:


(Emanuel) #7