Am început recent munca la un job. În trecut îmi petreceam tot timpul de acasă învătând chestii din cursuri online, însă asta o fac acum la muncă și acasă nu prea mai am nimic de făcut…
Voi ce faceți zilnic după ce veniți de la muncă? Cum vă petreceți timpul?
Incep prin a face task-urile house chores. Citesc stirile, ascult muzica.
Din cand in cand ma mai deschid cs:go-ul. De asemenea ma uit la tot felul de videoclipuri pe Youtube. Bineinteles, scroll pe facebook
Citesc o carte care nu are legatura cu programarea sau domeniul IT, ies la o alergare sau o plimbare cu bicicleta daca vremea este potrivita, lucrez la proiecte personale. La activitatile de mai sus adaug muzica in fundal.
Protip: nu renunta in totalitate la studiat in afara muncii propriu-zise [1]. La inceput sunt multe de invatat la un job, dar dupa 1-2 ani daca esti la inceput de drum si mult mult mai repede in celelalte cazuri o sa inveti tot ce-ti trebuie pentru a functiona OK intr-un job si o sa ramana partea de executie. In plus, nu o sa fie o aliniere 100% intre ce vrei tu sa inveti si ce necesita job-ul.
In rest, daca esti intr-un oras mare sunt o groaza de lucruri de facut - exploreaza cat poti orasul, gaseste localuri interesante, locuri ascunse etc. Nu stii niciodata cand pleci dintr-un loc dar nu ti-ai facut plinul de el.
[1] Care poate fie ceva in timpul liber sau mai degraba la munca, daca ai cum sa obtii cate o ora de liniste din cand in cand.
tine si de varsta si de anturaj ce faci dupa munca…
daca ai copii, stai cu ei, ii ajuti la lectii, mai te uiti pe feed-uri sa vezi ce mai e nou, mananci si te culci
cu cat imbatranesti cu atat timpul liber e mai scump si mai greu de gasit.
cand ai 20-30 ani, ai tot timpul din lume, sa te joci, sa citesti, sa iesi la o bere… cand ai o familie ai alte prioritati.
la fel, daca esti singur, trebuie sa te intretii, sa faci mancare, curat, cumparaturi si alte chestii casnice care iti cam ocupa majoritatea timpului…
Podcasturi, sport, citesc, mai lucrez la cate un proiect personal (din cimitirul meu de proiecte personale esuate cred ca am invatat cel mai mult), urmaresc diverse cursuri/clipuri pe net, unele legate de IT altele fara nicio legatura plus timpul petrecut cu familia.
Când ești singur, externalizezi făcutul mâncării, mizerie nu faci și ai realmente 7 ore peste cele 8 ore de muncă să te uiți la musca de pe perete.
Când ai soție, hop, hai să gătim în casă. Dar eu nu știu găti, nu am nici mașină, nu știu să conduc și nici nu-mi place să fac cumpărături + nu-mi place să car sacoșele. Așa că hai să facem mâncare echitabil: tu te duci și faci cumpărăturile, le plătești și le cari, le tai și prepari și eu pun ceasul să sune după x minute ca tu să te duci să termini. Oki, pisi? Love you.
P.S. Da’ să iasă mâncare mai bună că în oraș. Că e mai ieftin să gătești în casă. (Da, de parcă banii sunt problema)
Mda.
Și dacă am de lucru: Of, iubi, nu avem și noi mâncare pe mâine. Iar trebuie să comandăm…
După 8 ore de muncă stau și eu la calculator ca omul ® & ™
Salutare!Intervin si eu in acest subiect.
Eu de obicei,ies de l-a job in jurul orei 17.30.Dupa aceasta ora,ma duc pe la niste Meetup-uri de programare si de WordPress(aceste Meetup-uri se organizeaza lunar).Cred ca stii si voi acest lucru.
Bineinteles,acolo se desfasoara multe evenimete,dar eu de aceste sesiuni sunt interesat.
Dar nu pot sa ma duc seara de seara,fiecare om are optiunea lui in viata.
In rest,viata este simpla la mine:o bere,o cafea,citesc niste carti pentru programare,stau la calculator.
La televizor ma uit foarte putin(fara stiri negative,fara politica sau fara evenimente mondene).