Ce proiecte au membrii DevForum?

Tare !

L-ai postat la momentul potrivit !
:christmas_tree:

1 Like
1 Like

Salutare!

In ultimul timp am facut 2 chestii oarecum faine:

  1. un Reddit API client foarte basic pentru Node: https://github.com/alessioalex/reddit-api-client . Find foarte frustrat cu solutiile existente, am decis sa fac un wrapper minimalist pentru API-ul oficial de Reddit. Practic libraria face autentificarea (si reautentificarea cand e nevoie), are un mecanism de retry si are un API sugar pentru streaming (ca sa nu faci N request-uri cu paginare manual). In afara de asta trimiti parametrii direct (url + query string/parametrii de POST), citind documentatia oficiala.

  2. o librarie JS care iti faci nested proxy peste un obiect (similar cu ES6 proxy, insa nested): https://github.com/alessioalex/recursive-object-proxy. Practic un fel de Object.observe implementat cu ES6 proxy.

4 Likes

Foarte tare - am cautat inainte sa vad postul asta project management solutions si am bagat paymo in bookmarks ptr. later review.

Ai lucrat sigur la paymo sau intr-o echipa?

1 Like

Mersi! Suntem o echipa de 20 de oameni :slight_smile:

3 Likes

Proaspat scos din cuptor: https://github.com/andreiavrammsd/apixu-go

2 Likes

Si eu am unul proaspat fabricat.
Sunt cam prins cu treaba asa ca am facut unul simplu & rapid:

Nr. 13, e cu noroc :slight_smile:

2 Likes

Inca unul proaspat fabricat: https://github.com/aromanro/TightBinding
Daca tot l-am facut pe cel de mai sus, cu ‘copy/paste’ din el si mult ‘cut’ a meritat facut si asta. E inselator de simplu :slight_smile:

Articolul de baza e: “A SEMI-EMPIRICAL TIGHT-BINDING THEORY OF THE ELECTRONIC STRUCTURE OF SEMICONDUCTORS” P. Vogl et. al., J. Phys. Chem. Solids Vol. 44, No. 5. pp. 365-378, 1983

3 Likes

Lucrez de ceva vreme la un proiect educational care vine in sprijinul pasionatilor de securitate aflati la inceput de drum: pwnthecode.com

Prin intermediul acestei platforme utilizatorii pot invata despre cele mai cunoscute tipuri de vulnerabilitati ale aplicatiilor web si isi pot testa cunostintele acumulate intr-un mod legal, prin intermediul unor examene teoretice/practice.

Daca sunt persoane care vor sa contribuie la dezvoltarea platformei, lasa-ti un mesaj pe privat.

14 Likes

Un e-commerce SaaS bazat pe laravel si totate functiile pe un API rest. proiectul este finalizat in proportie de 80%.

1 Like

Inca unul simplu: https://github.com/aromanro/CompLotkaVolterra

Doar ca o exemplificare pentru teoria haosului, am avut in plan sa am macar o postare pe blog despre subiect.

Articolul de baza e: Vano, J.A., Wildenberg, J.C., Anderson, M.B., Noel, J.K., Sprott, J.C. Chaos in low-dimensional Lotka–Volterra models of competition. Nonlinearity, 19, 2391-- 2404 http://sprott.physics.wisc.edu/chaos/lvmodel/chaos.pdf

E ceva foarte simplu, am refolosit metodele Runge-Kutta deja implementate in proiectul despre campul electric.

Mai am cateva proiecte in lucru, sa vad cand gasesc timp sa le termin…

1 Like

Am întotdeauna prea multe proiecțele care-mi mănâncă 25h pe zi. Câteva care n-au legătură cu tehnologia neapărat:

  • blogul personal pe care scriu de vreo 10 ani
  • weworkremotely.ro - un fel de comunitate a celor care lucrează remote/de acasă prin România (Alpha)
  • o inițiativă cetățenească în comuna în care am copilărit (pentru că #ieșitdinbulă)
  • ar mai fi și oamenidelatara.ro, momentan suntem într-o schimbare de direcție, nu știu exact cum va arăta peste ceva timp
  • curând voi fi ghid turistic autorizat pentru că-mi place să mai organizez diverse excursii din când în când

Pe parte tehnică, lucrez la o aplicație care face sens din extrasele lunare de la ING, dar nu am nimic de arătat deocamdată, o să revin cu un update la timpul potrivit. Mă mai joc destul de rar și pe Github.

6 Likes

Nu mai lucrez remote full-time, dar am dat join la slack-ul ala. E o idee bună

1 Like

Ceva cald, l-am ‘terminat’ in seara asta:

Am verificat mai ‘temeinic’ doar exemplul pentru care exista grafic in carte, imprastierea H-Kr.
Pentru imprastierile cu H2, rezultatele nu sunt inca bune, foarte probabil pentru ca functiile Bessel sferice sunt calculate cu o metoda nu tocmai buna pentru l mare si in cazurile alea e implicat l mare (pana la 11 sau 12, nu mai tin bine minte). Asa ca imprastierea cu H2 nu e expusa, codul e comentat. Probabil ca o sa modific codul sa foloseasca functiile din libraria standard (de cand cu C++17) si o sa mai testez, dar acum mi-e lene.

2 Likes

M-am luat dupa un tutorial de pe net (just for fun), am facut ceva cu ray-tracing, daca tot a scos Nvidia noile placi cu ray-tracing. Asta merge pe cpu, deocamdata intr-un singur fir de executie (se paralelizeaza foarte usor).

Poate o sa se finalizeze cu un proiect pentru blog, ca e legat bine de optica geometrica, mai vad eu…

4 Likes

Quick question @anon31094663 m-am uitat peste ultimul exemplu pe care l-ai postat, cel cu “scattering”. Și mă întrebam de ce ai ales C++. N-ui mai simplu in MatLab/Octave/Mathematica/R/Python/Julia etc? Cel puțin pe partea de vizualizare, care, ochiometric, era bulk-ul codului.

Nu inteleg exact ce zici acolo. Esenta codului nu e in vizualizare. Deloc. Initial l-am implementat sa ruleze in consola, rezultatele le-am pus intr-un fisier si am afisat cu gnuplot. Doar pentru ca e ceva mai facil si mai ‘artistic’ sa afisezi din acelasi program, am folosit VTK pentru grafic. E ceva ce am adaugat foarte rapid. Desi poate tie iti pare ‘bulk’, e treaba de minute.

In acest caz particular e adevarat ca nu dureaza calculele mult, cu ce parametri am pus acolo. In multe situatii insa, pot sa dureze. Nu e tocmai indicat sa folosesti python/Octave whatever. Pentru DFT am folosit Octave pentru prototip, pentru unele calcule de test am asteptat si ore pana s-au terminat.

Apropo de asta, pentru exemplul de mai sus, am generat imaginea (cu un singur thread) in catre o jumatate de ora. C++. python… well, m-am luat dupa un tutorial, pe acolo erau commenturi, unii au implementat cu python. Din cate tin minte, viteza raportata era abisal de scazuta, cel putin un ordin de marime sub C++.

1 Like

Din motive de ocupare cu proiecte pe bani (plus pentru ca ma cam plictiseste deja subiectul), inca nu e gata proiectul asta, dar a progresat binisor. Multi-threading, bounding volume hierarchy, incarcare fisiere obj, importance sampling. In imaginea atasata e o maimuta incarcata dintr-un fisier obj. Am facut-o transparenta. Reflexie (inclusiv interna totala unde este cazul), refractie, legea Beer-Lambert… daca trebuia sa le ‘fentez’ pe astea cu OpenGL cam aveam ceva de lucru…

7 Likes

Incet proiectul evolueaza. Suficient cat sa fiu bagat in seama de catre Peter Shirley, autorul unor carti & articole pe care se bazeaza (in principal, dar nu numai) proiectul. Probabil ca a contribuit si faptul ca i-am gasit cauza si rezolvarea unei probleme din proiecte & carti: https://github.com/petershirley/raytracingtherestofyourlife/issues/6


Modelul reflexiei care poate fi observata la masina se numeste Ashikhmin-Shirley. O fi el profesor universitar si angajat la Nvidia Research, dar errare humanum est. Bugul mentionat se manifesta prin niste puncte negre vizibile pana si in imaginile din carti.

17 Likes

Produs software - billing si control panel pentru cloud OpenStack si billing pentru furnizorii de web hosting in general: https://fleio.com

5 Likes