Ce routere Wireless mai folosiți și recomandați?

Am un archer C7 și după cam 5 ani pare că e pe ducă. Mă uitam pe la un ASUS Blue Cave AC2600, dar nu știu ce să zic.
Îl voi folosi într-un apartament și mă interesează oarecum acoperirea în detrimentul vitezei care e de 300Mbps, deci nu sunt fiert pe 5Ghz.
PS: Mă interesează musai să aibe VPN built-in.

Sunt curios, cum poate fi “pe duca” un router ? Poate apar protocoale noi pe care le doresti,sau nu suporta viteza la net pe care ti-o poate oferi furnizorul, dar altfel, de ce s-ar defecta sigur? Zic si eu…

Că-s consumabile, mai devreme sau mai târziu. Unele mi s-au stricat după juma de an, altele ca acum.

Ok ok, dar fie “e dus” fie “merge” :slight_smile:

Merge cu întreruperi. Moare și revine Wi-Fi-ul. Hai să rămânem on topic pls.

eu am patit cu niste modele (dlink, tplink) sa fie probleme cu condensatorii electrolitici si faceau figuri. i-am schimbat si s-a rezolvat.

on topic: eu personal am trecut pe pfsense (Zotac Zbox) + Ubiquiti AC Lite si switch tot Ubiquiti

Văd că are potențial Ubiquiti ăsta. Eu am stat până acum pe săracii de tplink, cred că trebuie să fac o schimbare, măcar pentru dashboardul ăla de administrare :))

am scris pe blog si am pus si pe youtube niste materiale unde explic cap coada si prezint produsele. Iti trimit pe mesaj privat daca vrei, ca sa nu fac “reclama” aici.

Pune link fără grijă :sunglasses:

2 Likes

@iamntz - mersi :slight_smile:

3 Likes

Eu folosesc OpenBSD ca router la care adăugat un AP Ubiquiti AC Lite. Am avut un Zyxel ZyWall dar avea maxim 100 Mbps.

Gata, am rezolvat. Am luat un AC1750. Mulțam!

O să îi trântesc în față un rpi2 cu pi hole și ceva vpn.

LE: Mi-am dat seama că sunt leneș și m-am decis la ăsta până la urmă: MikroTik hAP ac2 RBD52G-5HacD2HnD-TC - mikrotik.ro

Chiar ma pregateam sa iti recomand acest router, dar cand am ajuns la capatul listei de discutii am vazut ca deja ti l-ai luat. Mikrotik este o solutie profesionala la pret foarte bun, care iti permite sa ramai tot timpul actualizat la ultima versiunne de sistem de operare existenta, spre deosebire de majoritatea celorlalti producatori, care dupa lansare mai ofera maxim 3-4 actualizari.

Din partea mea ar putea să nu mai fie nicio actualizare, dacă nu-s bug-uri și patch-uri de securitate, dar ideea e ca și hardware-ul să fie țeapăn cât de cât. Să vedem acum cum se va comporta. :smiley:

Recomand cu incredere Ubiquity Amplify HD - AmpliFi | Designed With Precision
Il am de doi ani si este impecabil, din toate punctele de vedere. Singurul minus ar fi faptul ca nu poti opri radio-ul in anumite intervale orare, ceea ce mi se pare foarte ciudat.

Eu folosesc sistemul mesh TP Link Deco M4 Gigabit, sunt foarte multumit, am acoperire si viteza foarte buna.

Am pus de câteva zile microtik-ul la treabă, a fost ceva de configurat, dar în final e mic și țeapăn, cu aplicație mobilă pentru config. Recomand :slight_smile:

Am pus si eu weekendul asta un Edgerouter de la Ubiquiti si 3 AP-uri.
Mi-au mancat ficatii pana le-am setat, dar acu merge si pare reliable.

Eu am luat un Huawei AX3 pentru wifi 6 (AX). Îl folosesc ca access point, dar semnalul e oribil la un apartament cu 3 camere.

Nu e mai nici o diferență între wifi 6 și 5 din păcate. (am telefon/quest 2 care suportă wifi 6) La ping pe Huawei am minim 2-3 cu spike-uri de 130 și pe vechiul aveam 1.5 cu spike-uri de 50…

O să îl returnez. Aștept să între pe piață noul router Xiaomi cu hardware Qualcomm pentru Wifi 6E si 6 GHz. 6E permite utilizarea simultană a 2.4 si 5 GHz pentru mai multă viteza și latenta mai mică. ( nu doar schimbă între ele când nu e semnal la 5Ghz )