Ce se întâmplă cu piața?

Salut!
Lucrez de aproximativ 3 ani in domeniu și vreau să îmi schimb job-ul.
Mă aflu într-o situație dificilă aflându-mă pe bench și aș vrea să migrez spre o altă companie. Am pus CV-ul la 20 de companii și nu am niciun răspuns.

CV-ul este calitativ, zic eu, l-am făcut în Latex, și l-am optimizat pentru ATS. Am proiecte personale, tot ce trebuie și din păcate nu îmi găsesc nimic în prezent, 0 invite-uri la interviu.

Ca tech stack, menționez că știu Spring Boot și Angular la un nivel ok, bazele le stăpânesc foarte bine (tot ce tine de OOP, structuri de date, șamd).

Peste tot unde aplic văd doar 100+ candidați. Ce se întâmplă?

3 Likes

Pur si simplu nu te cheama nimeni la interviu de pe LinkedIn ? Daca ai facut un CV presupun ca l-ai incarcat si la multinationalele de la noi.

Da, l-am pus la 20 de companii și nimic

Presupun că nu observi știrile (aproape) săptămânale despre layoffs?

Piata se așază. Se regleaza. Se autocorecteaza. Economia e ciclica, e normal sa se intample asa.
De apreciat ca te-ai apucat sa cauti de pe bench si nu dupa concedieri.

1 Like

Mda. Exact același lucru îl pot spune și eu. Am doi prieteni, unul a stat pe bench fiindcă i se terminase proiectul, din Noiembrie! Nu i-au găsit nimic. Acum în Aprilie au încheiat colaborarea cu el. Din Noiembrie caută, pe PHP, nu găsește efectiv poziții deschise. Iar unde găsește, nu-l contactează nimeni. Tot așa, 100+ aplicanți, nimeni nu răspunde. Cu trimis inclusiv mesaje (scrisori de intenție) către HR-ii, mesaje InMail pe Linkedin, nimic. Omul tot așa, știe treabă, face treabă, are un CV impresionant. Chiar ieri vorbeam cu el, zice că pe LinkedIn, BestJobs, eJobs nu mai găsește nimic relevant la care să nu fi aplicat deja.

Salut Adrian,
da-mi un DM cu CV-ul, incerc sa te ajut cu o recomandare.

3 Likes

E posibil sa fie CV-ul problema, si eu credeam ca am un CV bun dar mi-a demolat visele @Floris. :smiley: Dupa inputul lui, l-am modificat, am trimis si am vreo 4 interviuri planificate saptamanile astea.

1 Like

cine este @Floris ? este posibil sa primeasca niste sfaturi si alti membri?

Eu sunt. Sunt CTO la Frisbo si m-am uitat pana acum la peste sute daca nu mii de cv-uri de oameni tehnici.

Oricine vrea un review honest la cv-ul sau, poate sa-mi trimita cv-ul in privat. Warning: fac angajari deci ma ajuta implicit si pe mine :slight_smile:

Nu am atat de mult timp in ultima vreme, dar le voi lua cum vin.

13 Likes

Mergi pe recomandari. Eu sunt “liber” din februarie, in afara de o firma am fost la interviu numai si numai unde m-a recomandat cineva (in total am trimis 30+ CVuri, cu cover letter -uri personalizate).
Ma rog, acum si eu aleg firmele destul de meticulos, nu mai vreau outsourcing/agentii + vreau full remote. Acum mi-am terminat un interviu (4 pasi), oferta acceptata, si voi incepe in iunie…

2 Likes

In Romania recrutarea se face in mare parte prin Linkedin, in mod ciudat, recruiterii nu prea sunt obisnuiti sa aplice lumea. Deci, pe langa CV, asigura-te ca profilul de Linkedin e la zi.

Pozitiile pe care ai aplicat, erau conform experientei? De multe ori job description-urile au niste limite minime de experienta si poate din cauza asta nu treci mai departe.

CV-ul la 3 ani experienta nu trebuie sa depaseasca o pagina si cauta sa nu exagerezi cu descrierile. E important sa ai capacitate de sintetizare in rolul asta. Am vazut CV-uri de 6-7 pagini cu aceeasi informatie repetata la fiecare rol avut, mare greseala din punctul meu de vedere.

Mai bine mai târziu decât niciodată. Dar la tine nu mă așteptam, aveam așteptări înalte :grinning:

1 Like