Ce sistem de operare utilizezi Linux, MacOS sau Windows (tipul) ?

Pana acum folosesc windowsul, pe alocuri am utilizat Ubuntu, elementary chiar si Debian cam de la o luna la 3 luni.

Ideea este ca am dat peste Manjaro, m-am infomat mai mult despre el si pe distrowatch este pe locul 1. Ceea ce ma socat!

Recomndati manjaro ?
Sau ce sistem de operare folosesti si pentru ce anume ?

Ex Eu folosesc windows pentru programarea in php si java in Android Studio

Windows 10 which connects to Linux VPSs via Resylio sync.

Basically when I modify a local file, that’s synced with the file on the Linux environment.

I always try to develop software on the same platform it will run on. Linux on desktop is bullshit. nVidia cards just f up everything from the first boot.

You say about Resilio Sync ?

I don’t believe in this system and it is very expensive for me. This is my opinion.

99 % din timp windows
1% linux (acasa linux mint, la serviciu un red hat)
Mai sunt situatii in care vreaus sa incerc ceva Linux only si atunci tre sa apelez la Mint. Pe laptop le am in dual boot cu Grub ca boot manager

Pe vps am instalat Ubuntu Server 16.04

1 Like

Nu mi se pare scump. E gratis pentru utilizare “personala”. Eu am platit vreo $25 de Black Friday pentru o licenta Pro.

Am incercat sincronizarea fisierelor si cu WebDrive (l-am platit o data, teapa. La urmatoarea actualizare trebuia sa platesc din nou) dar si cu DropBox. DropBox era super rapid, dar trebuia sa platesc lunar. Deh, proiectele mele au mult peste 2 GB.

1 Like

Ultimul Windows pe care l-a folosit la modul serios a fost Windows '98 :slight_smile: De atunci, FreeBSD/Gentoo/Fedora/Suse/Mandrake/etc. De vreo 10 ani sunt pe Fedora şi nu cred că-l voi schimba prea curând.

4 Likes

Nu stie nimeni de ce manjaro este asa laudat ?

1 Like

Probabil un over-hype, din motive arbitrare (eye-candy, uşurinţă la instalare / la prima configurare etc). Nu prea există motive obiective ca o distribuţie să fie mai bună decât alta, de cele mai multe ori e o chestie de gust. De exemplu, eu detest distro-urile DEB-based (Debian, Ubuntu şi derivatele), le prefer pe cele RPM-based (RedHat/Suse/Mandriva). Dar ecosistemul tot Linux-based e.

2 Likes

Cam jumatate din timp Windows 10, jumatate linux.

Windows pentru dezvoltare cu Visual Studio si nu numai, linux pentru proiecte pe linux. Pentru development folosesc Ubuntu, pentru servere Debian, cu exceptia clusterului, unde e CentOS. Asta a fost impus, ca altfel il evitam.

PS Acum ceva vreme am folosit la greu si MacOS, dezvoltare cu XCode, varza intre Objective C, C++ si C.

2 Likes

De vreo 5 ani folosesc Linux Mint pentru development si jocuri. Am incercat mai multe distributii la vremea respectiva dar Linux Mint mi s-a parut ca avea cea mai usoara tranzitie de la Windows.

1 Like

Windows 8 in ultimii ani, iar de aproape 3 luni numai Linux Mint.

Folosesc Chromium OS pentru diverse activitati de ocupare a timpului liber: jocuri, filme, muzica si filme cu tenta sexuala. Asta pe un laptop.

Iar pe celalalt laptop am un Windows XP pe care il tin numai de dragul nostalgiei si pe care am instalat-copiat un GTA Vice City.

Si a fost si primul Windows pe care l-am folosit. Calculator cu Pentium 2 si hdd de 20 gb.
Boierie :smiley:

Linux pentru tot. Pe sistemul mai putin performant am folosit MxLinux, pe actualul sistem mai bun BodhiLinux.
Cateva VM-uri pentru programe Win si jocuri.

Io’ am facut trecerea relativ recent, acu cateva luni. Din motive de securitate in principal. Dar cred ca Linux-ul te face un developer mai bun, mai ales prin expunerea masiva la command line si filozofia “linux”.

In plus ai control total asupra OS-ul. Fara update-uri bagate pe gat, fara mizerii, totu-i bine si frumos. Bine, mai sunt cateva chichite ici si colo dar in principiu viata-i mai roz pe Linux.

2 Likes

Tot de vreo 10 ani Ubuntu desktop/server (de principiu fan al acestei distributii dar rezonez cu cei care considera asta o chestie de gust). Windows pe ici pe colo ca nu ai cum sa nu te lovesti de el dar nu ca alegere personala. Motivul resursele mici, securitatea implicita cat si faptul ca merge la fel din prima pana in ultima zi. In plus am suficienta experienta ca sa-mi aleg calculatoarele compatibile ca sa nu stramb din nas ulterior ca Linux sucks :wink:
Pentru partea de dezvoltare cel putin in zona mea de interes limbajul Go+ceva stack web, consider Linux cea mai buna alegere :sunglasses:

3 Likes

Windows 10 de ceva vreme, Linux folosesc doar pe serverele virtuale

Damn, ce repede trece timpul. :cry: (2 years ago)

Acum folosesc Win ptr. ca asta-i viata de gamedev. E grele cu gamedev pe Linux - programele open-source nu-s suficiente si multe altele nu ofera suport pe Linux.
Am un ParrotOs in VM, l-am folosit cateva luni ptr. Bug Bounty.

Ma bate gandul sa incerc un Mac in curand totusi. Am fost anti-mac multa vreme dar @iamntz a adus cateva argumente bune recent.

Practic as avea un mediu asemanator cu Linux si compatibilitatea cu foarte multe programe grafice. As putea sa-l folosesc si pentru video editing poate (conectand un ecran extern).

Recent am incercat sa fac un build pe Emag si sa compar cu capabilitatile hardware ale unui Mac la pret asemanator. Concluzia (si e posibil sa ma insel) surprinzatoare e ca nu-s mari diferente de putere (in special la iMac-uri care-s tot pe desktop).

Bine, geek-ul din mine viseaza la un custom build d-ala animalic, cu vreo 4 GPU’s, 6-8 ecrane, etc. :grin:

3 Likes

cand imi aud colegii ca n-au nevoie de mouse pe mac, imi vine sa plang :))) mai raman cateodata fara baterie pe win, e crunt, singurul lucru pe care-l pot face e sa ma uit la un film :)) :sneezing_face:

totusi in ultima vreme, windows devine frustrant cu zecile de updateuri lunare :unamused: :roll_eyes: :man_facepalming:

Linux la lucru, Windows 10 acasă

openbsd/linux/mac

1 Like