Cele mai "speciale" erori sau bug-uri întâmpinate cu tooling-ul de dev

funny
tooling
devtools
error-handling

(Teodor Tite) #1

După ce am văzut o postare de pe thread-ul vesel, mă gândeam că ar fi interesant un thread dedicat cu tot felul de erori sau bug-uri (fie amuzante, fie frustrante) pe care le-am văzut sau întâmpinăm (fie ocazional, fie recurent) în cadrul tooling-ul pe care-l folosim zilnic (și nu numai).

Nu aș vrea să fie în primul rând un thread se aruncă cu bug-uri extrem de specifice + se întreabă dacă are careva vreo idee cum se rezolvă, ci unul în care, preferabil, să avem bug-uri, fie foarte “celebre”, fie specifice dar interesante… iar faptul că s-ar putea să vină cineva cu o soluție să fie un bonus pe plan secund.


Ca exemplu vin cu cel mai “interesant” bug pe care l-am văzut la vreun sistem de versionare, în cazul meu o antichitate de tool cu am fost forțat să lucrez în ultima vreme (no shit: nu am editat eroarea :smiley:):


Ca un alt exemplu de bug specific dar interesant ar fi în cazul Outlook, când uneori tot view-ul este micșorat la câțiva pixeli în colțul de stânga-sus (dați zoom, chiar e acolo tot view-ul miniaturizat :grin:):


(Red) #2

Cele mai tari două erori legate de domeniul programării sunt:

  • Să angajezi un programator care nici nu știe vorbi engleză; (Bonus points: și să-l trimiți să facă prezentări la ceva conferință)
  • Să nu angajezi un programator că nu a știut ceva chichiță a limbajului care apare în ceva forum thread obscur la capătul Google-ului.

(Ovidiu Grigoras) #3

nu chiar la subiect dar mi s-a parut funny. https://www.destroyallsoftware.com/talks/wat


(Patkós Csaba) #4

Am dat recent peste o metodă numită ceva de genul: “getTopTwoElementsInDescendingOrder” … După 2 ore de scărpinat pe creier mi-am dat seama ca de fapt returna toate elementele ce satisfăceau o anumită condiție în ordine crescătoare. Ah, și testele unit erau și ele denumite pe dos și verificau doar vreo 50% din căile de execuție a metodei.


(Razvan Coca) #5

cu chichitza: poate nu vrea el sa lucreze pentru tampitzi cu chichitze :stuck_out_tongue:


(Razvan Coca) #6

In C:
Apel de functie (compusa) al carui efect depinde de ordinea de evaluare a argumentelor. Mai multe argumente sunt alte apeluri, (ale caror) parametrii sunt trimisi prin referinta si schimbati in timpul apelului.
Apoi programul se compileaza pe alt sistem de operare/cu alt compilator si merge subtil aiurea.


(István F.) #7

Cea mai useless (dar utilă funcție) din VSCode :

Note: Due to performance issues in some scenarios, this refactoring is disabled in 1.14.1.

(1.14.1 e versiunea curentă)