Chrome vs.Edge memory usage

Ok so first stuff first:

then:

Eu unul inca nu am apucat sa testez (will do soon) insa s-a jucat cineva cu ele? Cumva Chrome nu este cel care papa tone de RAM? Has the industry progressed by creating even a fatter browser? so many questions :sunny:

EDIT:

3 Likes

@Laurentiu zicea că a folosit Edge câteva zile și a fost foarte încântat de cum se mișcă, dezavantajul fiind ca nu are (încă?) extensii disponibile.

Între timp și-a luat SSD și a revenit la Chrome :smiley:

Cât despre cât consumă… e foarte relativă această măsurătoare și contează foarte mult cine o sponsorizează.

Serios acum, FF consumă cea mai puțină memorie? FF? Cel care mai avea puțin și îmi cerea să pun ram și la tastatură ca să mai aibă de unde să sugă? FF? Refuz să cred asta!

Eu folosesc FF pentru un singur lucru: superadmin pentru devforum și câteva bloguri. Deschid, fac update-uri, închid. Nu stă pornit cu orele, nu are nimic JS heavy, are instalate exact zero extensii. La 20 secunde de la pornire (cu 5 tab-uri deschise) arată așa:

4 Likes

Firefox a recunoscut ca are memory leaks inca de acum cativa ani si ca face eforturi pentru reducerea acestora in noile versiuni.

Insa faptul ca Edge are deja probleme ma face sa cred ca Microsoft a facut aceasi gresela strategica ca Netscape acum multi ani: They decided to rewrite the code from scratch.

1 Like

O sa fac un pic pe avocatul diavolului: Firefox-ul meu are vreo 60 de taburi deschise, ruleaza de vreo 2 saptamani si sunt si cateva extensii instalate (vreo 12, majoritatea pt dev).

1 Like

SO + 50 taburi Chrome(in 3 ferestre) fara alte mari softuri deschise imi sta in 3.1GB RAM. Cu Sublime + HeidiSQL + Xampp(Apache si Mysql) 3.6 - 3.7GB.

In Chrome am ca extensii: Colorzilla, Google Translate, Hangouts, HTTP/2 and SPDY indicator si Streak for Gmail.

Chrome:

Memory 	                          Virtual memory 
Browser	     Private    Shared	          Total Private Mapped
1,919,464k	35,436k	    1,954,900k	      3,780,640 k	 6,462,308 k

LE: Am multe taburi video deschise, probabil necesita mai multa memorie decat o pagina html si cateva imagini.

Asta e total fals.

Chrome e 32 bits si Edge e 64 in exemplul tau. Cine a fact asta e doar un troll.

La asta ma gandeam si eu initial insa unde scrie ca Chrome este varianta pe 32bit - AFAIK au o versiune pe 64bit since ages. Ce-i drept default installer pe site este cel de 32bit … I wonder why.

1 Like

Pai nu trebuie sa scrie nicaieri, e clar ca e 32. Ruleaza tu testul singur, e destul de usor. Eu am rulat. Nimeni nu observa Edge folosing mai multa memorie decat Chrome.

I did:

Chrome 64bit:

proof:

Edge 64bit:

nota: se ia in calcul si acel RuntimeBroker din moment ce procesele ii sunt children.

@Vilmos_Ioo te las sa calculezi :sunny:

Am folosit:

1 Like

Huh… ce chestie

Pentru cei cu 50, 60 taburi, exista extensii ca : Session Buddy, Session Manager, TabCloud care iti salveaza sesiunea cu taburi si poti oricand sa revii la ea.