Clauza contractuala ciudata pe b2b

Prima intrebare este daca are cineva experienta cu COLLABERA TECHNOLOGIES SRL.
A doua ar fi daca ati mai intalnit astfel de clauze contractuale. Pentru ca mie imi suna a “daca nu ne place cum lucrezi, angajam pe Gigel SRL sa termine treaba in locul tau. Gigel SRL costa 50k EURO si tie iti trimitem factura”.
image

Da, pas. Niciodată nu vei plati tu ce vrea altul. Eu am negociat că toată munca mea e pur teoretică, doar in caz de rea voință categorică plătesc daune.

Jesus. Cine semneaza mizeria aia?

Daca e un contract stufos cu clauze dubioase, poate merita platit un avocat sa dea un ochi.

eu din ce inteleg acole e ca ei vin si-ti spun ca tu tre sa termini ieri. si tu n-ai nici un cuvant de spus in chestia asta.

Cam asta am inteles si eu, dar am zis sa mai cer o parere, poate sunt eu paranoic.

Nu cred ca are sens sa mai platesc si un avocat. O sa stau cu creionul si le dau reply cu toate clauzele cu care nu sunt de acord. Daca le scot, bine, daca nu, e ok, mai am si alte tehnice de dat, nu stau eu in oferta asta dubioasa. Am un flashback cu un precontract de la un apartament pe care ma gandeam sa il cumpar in urma cu 5 ani.

Nu, de obicei contractele contin o clauza ca poti fi luat la raspundere in limita a cat ar fi trebuit sa fi fost platit. Practic nu mai primesti banii pana remediezi sau in limita in care ai fost platit.

Dar de asta se lucreaza cu SRL, cu SRL te doare undeva clauza aia. Doar sa scoți dividendele trimestrial.

Grija mare sa semnezi doar ca persoana juridica.

Ceva nu se leaga aici. Daca oricum acea clauza este irelevanta si raspunderea pe SRL e limitata de capitalul disponibil (din nou, am ~zero cunostinte legale pe partea asta), de ce exista? As semna cu drag o clauza care stipuleaza ca “in caz de munca nesatisfacatoare, se intrerupe colaborarea”. Dar sa scrii ca “angajam pe altcineva sa repare si il platesti tu” este, cel putin, ciudat.

1 Like

Nu, e un abuz categoric. Cum sa angajezi o firma intreaga si sa o plateasca un singur om? Care si voia sa te ajute.

Am avut si eu o chestie asemenatoare. Dupa ce i-am trimis in mamitica lor in mintea mea, le-am cerut respectuos sa nu fie atat de imbecili si sa scoata diverse paragrafe din contract, ceea ce au si facut. Daca nu le-ar fi scos, nu as fi lucrat cu ei.

Daca au avut o clauza de genul asta sunt sigur ca sunt și altele similare pe acolo.
O chestie la care mai trebuie sa fii atent, se specifica în cadrul contractului conform cărei legislații se vor judeca litigiile apărute. În acest caz clientul va trage cel mai probabil spre el și aici ai nevoie de un specialist care poate înțelege legislația din tara respectivă care e alta bătaie de cap.

Personal prefer contractele cat mai scurte, clare și cât mai putine clauze.