Codeguppy.com - Platforma online de programare pentru copii si adolescenti

codeguppy.com este un mediu de programare online special proiectat pentru copii și adolescenți.

CodeGuppy este perfect pentru cei care tranzacționează de la limbajele de tip bloc (ex. Scratch) la programarea text, cat si pentru cei care iau contactul primata data cu programarea. CodeGuppy are la baza limbajul JavaScript, un limbaj cu o sintaxa flexibila ce îl face potrivit atât pentru programarea profesionala cat si pentru introducerea in programare.

CodeGuppy încearcă sa recreeze experiența și ușurința de a pătrunde în minunata lume a programării pe care cei care au avut ocazia de a lucra pe calculatoarele compatibile ZX Spectrum (ex. HC-85, HC-90, CIP, etc.) din anii 80 – 90 probabil încă si-o reamintesc.

5 Likes

Da ar putea fi folosit de copii din scoala primara pentru joaca sau de cei din scoala gimnaziala ca sa inteleaga si sa modeleze anumite fenomene, de exemplu din fizica pentru clasa incepand cu a-VI-a, chimie incepand cu a VII-a, teorii din matematica, etc, inca traim cu speranta intr-o schimbare in invatamant, si aici spun in viziune, costurile financiare ar fi mici, trebuie doar folosita materia cenusie, dar exista o oarecare viziune conservatoare care ne impiedica pe diverse motive, stii cum e ceea ce nu intelegi e ceva rau.