Codeium - Alternative gratuita GitHub Copilot

Salut. Foloseste cineva Codeium?

Vad ca este destul de nou (~5 luni), asa ca m-am gandit sa-i fac putina reclama. Ma joc cu el de vreo 3 zile si pot spune ca se apropie foarte mult de Copilot.

Link-ul este de referral, dar nu castig nimic din asta (sincer nici nu stiu la ce ajuta) :))

3 Likes

Dacă am de ales dintre Microsoft și no-nameium pentru cine să-mi copieze codul fără acordul meu, voi alege Microsoft.

Just saying… :sweat_smile:

2 Likes

Este ca și cum spui ca preferi sa îți fure portofelul un om gras, nu unul slab. La final tot furat ești :)))

Anyway, ei spun ca nu colectează date. Nu știu cât de adevărat este.Uite aici alterntive
https://blog.pragmaticengineer.com/github-copilot-alternatives/

5 Likes

Va fi interesant in cativa ani, dupa ce “programatorii” cu ChatGPT si Copilot in maneca vor fi varsat niste milioane de linii in codebase … fara sa inteleaga nimic …

1 Like

Partea buna e ca ChatGPT nu iti da doar codul, explica si ce face si de obicei bine. Daca esti prost, poti fi prost si fara ChatGPT, daca esti destept sau cel putin responsabil, poti folosi LLM-urile in mod util.

Acum problema devine cum gasesti oameni responsabili si inteligenti.

Mi se pare ca Tabnine e bunicel, l-am folosit, nu e Microsoft dar nu e nici un singur developer open source, ai optiunea ca poti folosi mai multe modele de AI(Mistral, Codestral, GPT4, etc) pe cand GitHub Copilot merge doar pe GPT 4, au extensii pentru toate IDE-urile moderne Visual Studio Code, IDE JetBrains, etc.

Plugin de Visual Studio Code open source:

Nu stiu cum functioneaza Codeium, dar din cate imi dau seama in Tabnine, nu aplicatia stocheaza datele ci modelul AI LLM pe care il folosesti stocheaza date.

Tabnine are un trial de 90 zile pentru versiunea Pro, ii testez limitele.

Il folosesc de ceva vreme in VSCode si cel putin mie personal mi se pare foarte bun si mai ales util. Idea cu furatul cred ca e usor gresita, de Github ce sa mai zicem atunci. Totusi, cred ca in lumea de azi conteaza mai mult progresul si daca vrei sa te misti repede acolo unde complexitatea te depaseste este nevoie de AI. Chestiile astea nu sunt pentru prosti care nu inteleg lucrurile ci mai degraba pentru oameni destepti care vor sa se focuseze pe elementele de ansamblu fara sa mai piarda timp pretios scriind maruntisuri.

1 Like