Coding Interview University

Am dat peste o listă foarte bine compusă cu materia necesară pentru interviuri de genul Google/Facebook/Amazon/Microsoft… unde salariile încep de la 200$/oră.

3 Likes

Nu știu. Întrebările astea de algoritmică mi se pare aiurea. Cine nu știe de liste simplu/dublu înlănțuite sau de arbori? Iar de grafuri, nu că ar fi grele, dar de ce să știi diferiți algoritmi pe de rost când aproape deloc nu întâlnești proiecte unde să fie aplicate?

Și cică pentru banalități de-astea se plătesc $200/oră sau mai mult. Lol.

Știți ce-i dificil? Când trebuie să te autentifici pe un server FTP și nu ai username și parola. Documentația nu vorbește de ele și șeful zice că ți le-a dat acum 2 ani.

Problema e cu angajarea, cică sunt chestii elementare pe care toți trebuie să le știe pe de rost. Poți să ai acces la mailurile lui Putin că dacă nu le știi nu lucrezi la Google.

Practic cu întrebările astea scapă de pakistanezi și indieni printre care sunt deja milioane de programatori.

Sunt în domeniu tot felul de oameni care habar nu au de Dijkstra și duc vieți foarte bune plus că sunt căutați.

Nu știu de ce pe forumul ăsta e un aer că e greu să te angajezi. E greu să te angajezi dacă ești bun. Dar dacă ești atunci de ce ai vrea să lucrezi în Europa? SUA scrie pe tine.

Scapă, o … E plin de pakistanezi și indieni în IT din Dubai până în San Francisco. Că Google sau MS scapă de ei (chit că Microsoft are turma sa de indieni/chinezi), e fix pix. Manangerul american pică pe spate când știi unde e pusă tasta ENTER fără să te uiți. Nu că te-ar îngropa în bani, dar primești mai mult decât în Europa ($90,000/an în sus).

1 Like

Aplicatiile pe care le dezvoltati voi difera de aplicatiile pe care le dezvolta companiile mentionate. Acolo, in software engineering, se lucreaza mult la motoarele,tehnologiile si limbajele care propulseaza produsele vizibile de catre noi, se fac statistici si analize pe date la scara mare. Algoritmii aceia sau de genul, in mare parte se folosesc. Sa nu uitam ca in primul rand datele manevrate sunt imense si distribuite iar prelucrarea lor oricare ar fi aceea trebuie facuta dupa algoritmi foarte sofisticati.
Cu totul altfel sta treaba insa in companiile obisnuite unde intradevar pretentiile nu sunt asa mari, aici sunt de acord. De fapt toate cerintele de algoritmi (extremi :smiley:) tip Coding Interview sunt numai pe la cateva multinationale mari.

2 Likes

Da, aș vrea să mi se ceară într-un proiect măcar să fac un arbore binar. Hell, aș fi super încântat să lucrez ceva cu liste în C o perioadă.

Păi 3 ani experiență înseamnă ce am pus mai sus + https://frontendmasters.gitbooks.io/front-end-handbook-2017/content/ + vreo 10 proiecte online cel puțin pe frontend. În cazul fullstack e și mai complicat.

Altfel rămâi la joburi cu wordpress și php.

„3 ani de experiență”, de unde a apărut string-ul ăsta?
Ce e complicat în full stack? Știi C/C++, poți ști și PHP, Javascript, CSS și HTML.

3 ani e o facultate în România, teoretic ar trebui să știi ce înveți la facultate + să ai o specializare utilă, experiență practică în ochii angajatorilor cu fițe.

La Google backend ar însemna să știi să lucrezi cu CUDA în C pe lângă cele mai complexe pattern-uri, nu vorbim de amatori.
Eu am dat ca exemplu frontend-ul web, dacă cineva știe și design și mai știe lucra și cu chestii extrem de complexe pe backend (gen poate realiza sisteme de producție serverless) e clar material de Google. Ce numesc mulți backend cu CRUD și logică de business sunt chestii triviale cu multe framework-uri. Dar e cu totul altă ligă să realizezi un backend care să fie serverless și să se auto-optimizeze heuristic cu ajutorul rețelelor neuronale sau să lucreze pe seturi de date de ordinul sutelor de Tb. (și cam asta caută cei care caută programatori cu interviuri din informațiile de mai sus)

Noi care lucrăm cu node, php, js normal că facem chestii triviale. (dar eu cel puțin am dat de interviuri similare)

1 Like

Ah, crap, eu încă trăiesc în lumea cu facultatea de 4 ani.

Jumatate din traficul de pe net sunt pe aceste website-uri, ele pun internetul in miscare, si vin cu propiile lor implementari de tehnologii/framework-uri optimizate.

La google exista o diferenta intre pozitia de software engineer si programmer, exemple de intrebari pentru fiecare:

Question for a Software Engineer : Implement a binary tree and explain it’s function.
Question for a Programmer : How would you implement an MS Paint clone? (What objects and methods would you need, how would they draw on the canvas, and what UI elements would be necessary?)

Cum trebuie sa se pregateasca un software engineer:

Desigur poate sa ne spuna si @horia141 cum e la Google fiindca a lucrat acolo.