Compatibilitate cross-browser

Salut, voi cum procedati pentru compatibilitatea unui site cu un alt browser decat cel in care a fost creat? Mi se pare ceva aiurea sa fac un site pe browser-ul meu si dupa sa verific daca se vede la fel pe toate, sau poate gresesc eu.
Spre exemplu acest link: https://www.w3schools.com/howto/tryit.asp?filename=tryhow_css_center-vertical
“Note: The transform property is not supported in IE8 and earlier versions.”, ar trebui sa caut cum se face pentru IE8 si sa functioneze si pe Explorer si pe browser-ul meu, in cauza: Mozilla Firefox.

Termenul acesta se numeste ‘Cross browser testing’

Vad esti la inceput si inca nu ai avut experienta cu Safari (the new ie6) dar verifici compatibilitatea sau folosesti un framwork precum bootstrap, tailwind, s.a.m.d

2 Likes

Am inteles, deci ce faceam eu pana acum era intr-un fel (sau altul) sa-mi fac “propriul” framework, in schimb cu un framework de tip Bootstrap ai “totul de-a gata” fara sa te mai complici cu astfel de lucruri? Lucrez momentan la un index daca are relevanta.

@Ekors: dacă îti merge în Firefox și Chrome este, cel mai probabil, suficient.

IE (toate versiunile) are vreo 3-4% marketshare.

3 Likes

E util sa intelegi ce features de CSS folosesti si sa le cauti pe caniuse.com. Ca exemplu: flexbox.

2 Likes

Nu chiar, mai exact Chrome si Safari.
IE sub 2%, o sursa buna actualizata: https://gs.statcounter.com/

Edit:
Pe Romania Firefox concureaza cu Safari: https://gs.statcounter.com/browser-market-share/all/romania/#monthly-201810-201910-bar

O alta varianta ar fi sa folosesti un tool precum BrowserStack, CrossBrowserTesting sau SauceLabs ce iti permite sa testezi rapid pe 20-30-40 de combinatii de browsere & OSs & devices, pe care le definesti in functie de specificul publicului-tinta. Platformele astea genereaza screenshot-uri si atunci cand depistezi o problema, poti deschide o masina virtuala cu acel device & OS & browser si poti incerca diverse posibile solutii direct in consola (DevTools).

1 Like