Continuous build hybrid app

Are cineva experienta cu Ionic sau ceva similar?

Eu incerc sa convertesc un web app scris in Angular intr-un mobile app. As vrea sa combin codul si logica cumva, fiindca se pot folosi aceeasi technologii.

Momentan, la fiecare merge Travis imi face build si deploy automat ca un web app. Dar as vrea sa imi construiasca si un APK de la ionic (folosind cli-ul lor).

Dar mi se pare ca e nevoie de un code-base total diferit :frowning: as vrea sa evit asta, se poate?

S-ar putea custom build steps sa fie de ajutor. Ai putea face un build separat pentru Android dupa etapa principala de testare. Am folosit astfel de pasi pentru packaging si trimiterea la un respository de packete.

Poti incerca sa faci trei repository-uri: unul comun ca librarie, cu marea parte din cod, unul ptr web si altul pentru Android. Ar fi frumos daca Travis ar avea “dependent builds”, asa ca atunci cand faci un build ptr partea comuna, sa fie trigger-uite si celelalte doua build-uri.

Eu as recomanda sa ai un pipeline separat pentru web si apk.
Pipeline-ul pentru apk sa fie dependent de web (adica sa faca clone din web automat la build) dar sa nu faci build automat si la apk/ionic-ci la fiecare merge fiindca oricum nu ai nevoie. (oricum nu faci direct deploy pe google play sau nu testezi direct pe telefon)

1 Like

Am facut deja asta, e ok. La fiecare build rulez ionic Android build bla bla si publish APK generat.

Problema e ca ionic nu suporta standard web apps, doar mobile. Deci o sa am nevoie de separate view logic, ceea ce nu vreau. Ce rost are sa folosesti web components pentru mobile, daca nu merg si pe web :frowning:

Ai ceva dreptate cu over doing it, dar asta e usor de rezolvat.

Ceea ce ma deranjeaza e ca nu vreau sa duplic aceeasi logica, scrisa in acelasi cod in acelasi limbaj de doua ori pentru diferite view-uri.

Pentru cine vrea sa vada codul ce am pana acum:

Din cate inteleg tu te complici cu ionic in acest caz, iti trebuie doar o aplicatie impachetata cu Cordova.

1 Like

Cred ca ai dreptate sincer

Ai incercat pana acum wrap in Cordova si build cu http://taco.tools ?

Nu. M-am jucat doar cu ionic pana acum