Contract - detalii "amenda"

Buna tuturor!
Lucrez remote, nu demult am ajuns la sfasitul unui contract de 3 ani - am gasit alta oferta la o alta firma, am aplicat- am fost acceptat pentru job - am primit oferta + contract.

In contract sunt quantificate “amenzi”, e ceva nou pentru mine, inainte am mai avut contracte cu mai multe firme, dar niciodata nu a fost introdus valori exact cum e in cazul acesta - vezi imagini atasate.
E o firma din Polonia, 50-200 angajati pe baza Linkedin.

Ce parere aveti, e ok, - ati avut cazuri asemanatoare? Fiind remote cum poti sa “ai grija”, fiindca orice poate fi spus/declarat.

Astept experientele/raspunsurile voastre.


image

Sunt clauze normale, am vazut si in alte contracte B2B.

Sunt clauze normale, dar poti cere sa fie limitat la cat iti datoreaza clientul sau ti-ar fi datorat clientul pe o luna de munca sau ultimele 3 luni… Altfel in prima luna pot sa te acuze ca ai facut cine stie ce si ai de platit mai mult decat ai fi castigat. (bine solutia simpla e faliment pe SRL si deschis altul daca chiar iau in serios sa vina dupa tine)

Cei 500000 CZK sunt cam multi bani dar in domeniul nostru e o nimica toata.

Exista asigurare de raspundere profesionala exact pentru asta. (asigurare profesionala IT)
Daca nu ai si ai un intermediar pot sa iti faca ei asta si scot clauzele de genul.

Din câte văd acolo, deja ai încălcat art 7.1 :smile:
E o firmă din Polonia dar sumele sunt în CZK ?!

Daca n-a semnat nimic inainte sa primeasca contractul e doar un gentleman’s agreement. Normal ca nu o sa fie bucurosi ca le pune cineva contractul aici, dar nici n-au ce sa pretinda.

Dacă “am aplicat- am fost acceptat pentru job”, posibil să fi fost pe-acolo și ceva Terms & Conditions chiar și înainte de semnarea contractului. Și, să zicem că semnează contractul, “normal că n-o să fie bucuroși” să afle apoi că…

1 Like

Mersi @mih11 !

Multumesc @isti37 !

Multumesc pentru detalii.