Contract munca Germania

Hello,
Doresc sa lucrez remote cu CIM pentru o companie din germania, platind taxe si impozit acolo insa locuind in Romania cu vizite lunare la sediu.
Care sunt obligatiile fiscale in Romania din moment ce eu o sa locuiesc aici?
Multumesc!

Ce vrei tu nu se poate in mod legal, imi pare rau. Platesti taxe si impozite acolo unde locuiesti, nu unde vrei.

2 Likes

Practic tu vei plati taxe acolo, fara sa beneficiezi de ele. Iar taxele nu sunt mici, ajung la 42% la un anumit nivel salarial si cea mai naspa clasa de impozitare (I). Si da, nici eu nu cred ca este posibil legal asa ceva, firmele trebuie sa raspunda de angajat - asigurari, accidente de munca etc. Se poate face angajarea printr-un 3rd party cu entitate legala in Romania, gen Deel.

1 Like

remote din romania cu cim in germania? nu se poate.

Daca ii prind autoritatile de acolo o sa fii cel mai scump angajat pe care il au :smiley:

Sunt obligati sa isi deschida SRL in Romania sau tu sa lucrezi ca si contractor pe SRL/PFA. Poti lucra legal in Romania doar cu detasare si diurna. Mai e o alternativa sa lucrezi cu un third party.

E si invers valabil, nu poti lucra cu CIM de Romania in alte tari fara detasare/diurna si ajustarea salariului la cel local … E atat de complicat incat majoritatea interzic total sa lucrezi din alte tari chiar si remote. E.g. mori in timp ce lucrai in Germania pe CIM de Romania si familia/un asigurator da in judecata firma din Romania, sunt sanse mari sa dea faliment.

Se poate. Firma straina nu e obligata sa deschida punct de lucru in Romania.

1 Like

cel puţin o dată pe săptămână (adica stau in Oradea si lucrez in Ungaria sau invers)

Al doilea articol e mai de nisa, trebuie un avocat care sa verifice daca legile din Germania si Romania permit ce scrie acolo si daca nu e un risc prea mare. Pot fi legi care se bat cap in cap si posibil degeaba exista ce scrie acolo daca altceva il suprascrie.

Plus grija mare cu legile de dinainte de pandemie si remote working.

De ce ai plăti 42% taxe și fără să beneficiezi de nici un avantaj al condițiilor create de acele taxe?

Nu mai bine îți faci o entitate juridică gen srl/pfa și ai rezolvat?

2 Likes