Cum alegem un rucsac pentru laptop

Poate pentru unii nu e o chestiune serioasă, însă pentru unii ca mine a devenit o problemă alegerea unui rucsac.

Am avut câteva rucsacuri care s-au stricat, nu din cauza laptopului, ci pentru că am fost nevoit să le folosesc si in alte scopuri.

De exemplu azi am fost pe la Mega si am băgat în el câteva sticle, diverse snacks-uri, și a cedat o bretea.

Ce recomandați pentru cineva care mai bagă câteva sticle pe lângă laptop si merge pe bicicletă cu rucsacul?

1 Like

Eu am un Deuter Giga de prin 2017 pe care îl iau la munca. De obicei în drum spre casa mai fac cumpărături și bag în el. Are un compartiment pentru laptop, dar nu prea am carat laptopul cu el.
Am carat și chestii grele (8 borcane de miere de 800) fără probleme. Văd ca intre timp a apărut o varianta mai nouă, nu știu cum e, dar cel pe care îl am eu e solid.

1 Like

Am un Samaonite. Am carat cu el 2 laptopuri, incarcatoare si alte lucruri.
Tine fara probleme.

Eu folosesc un Targus Drifter de cativa ani si se tine bine. Il folosesc si in delegatii de 1-2 zile, si nu mai e nevoie sa car un geamantan dupa mine.

Toate cedeaza undeva dupa un anumit timp.

Se extinde?

Am văzut ăsta si mi se pare o idee interesantă.
Doar că in una din imagini arată că bagă si tastatura in el, caz in care e imens si n-as vrea chiar asa.

Nu, e modelul asta. Eu nu car multe dupa mine in delegatii, deci imi ajunge cand merg 1-2 zile. Are multe compartimente si e solid.
Am avut si modeul anterior, care era si mai incapator, dar l-am schimbat pentru ca s-au rupt manerele alea mici de la fermoare.

Eu am de 3 ani Samsonite Guardit 2.0 varianta 17” si pare rezistent.

L-am folosit mai mult carat chestii la pescuit sau la munte decat laptopuri si chestii de birou. De rezistat va mai rezista inca pe atat pun pariu. Pretul este similar cu celelalte modele de mai sus.

1 Like

Eu am unul Ogio de mai bine de 14 ani…

Am un rucsac de la Thinkpad il folosesc de peste un an si nu prezinta urme sa cedeze prea curand.

Samsonite Spectrolite, workhorse la conferintele de 2 zile in care nu caram si alte bagaje. Inca in uz, dupa 5 ani de vazut cateva continente.

2 Likes

Am un Kipsta de la Decathlon de vreo 5 ani; incap indeajuns de multe sa il iau cu mine in calatorii scurte sau la sala. Nu da semne sa cedeze si a fost vreo 200RON parca.

Problema e ca pe banii aia iti iei vreo 4 ieftine.

1 Like

Eu folosesc acest Case Logic. E destul de incapator si de rezistent.

Totusi trebuie avut in vedere ca daca vorbim de un rucsac de laptop el are ca destinatie un laptop si eventual diverse accesorii, poate niste haine de schimb daca mergi in deplasare dar nicidecum cumparaturi, sticle si borcane, mers la pescuit, etc… nu o sa tina prea mult la asa ceva.

si te trezesti ca iti pica mac-ul de 3000 de dolari. E ok sa iti iei un lucru de calitate si care sa te tina ani si ani

2 Likes

Eu unul am avut o fantezie cand mi-am luat primul laptop pe ARM cu Snapdragon; tinea bateria 16h lejer. Mi-am zis: ce sa ma mai car cu cablaraia dupa mine.

Si am cautat mult niste “huse” pentru 14 inch sa aibe si niste buzunarase, sa pot sa il tin si ca “servieta”, dar sa pot sa il transform si intr-un rucsac. Eh … m-am intors la rucsacul meu ieftin. Chiar daca era mega lightweight si subtire (10cm grosimea cu laptop in el, baterie externa, tableta), mergea sa il iau dupa mine oriunde, incapea si in bord la masina, modemul din laptop era godsend pentru cand eram pe drum, dar inevitabil l-am luat dupa mine din ce in ce mai putin. De ce? Pentru ca mai voiam sa iau si o sticla de apa, o carte, etc.

Luati-va rucsace. Nu conteaza cat de ieftine/scumpe, dar sa fie durabile.

Un Samsonite pentru laptop de 15", il am de aproape 15 ani si nu da semne de oboseala.
Nu stiu exact ce model, probabil as putea afla daca-l caut de etichete.
A fost folosit si pentru a cara alte lucruri in afara de laptop.

Eu tocmai m-am săturat de rucsacuri care se rup după 30-40 de utilizări. Si recent m-a lăsat pe drum, cam fără semne de deteriorare.

1 Like

La 200-300 lei gasesti rucsacuri bune, nu vor rezista 5 ani fără urme dar sigur nu se rup/nu îți cade macbook-ul din ele.

După Samsonite e riscant dacă nu te duci peste tot cu taxiul, e.g. nu m-as duce in India, Turcia cu un Samsonite pe stradă.

Nu m-as duce in LA cu un Samsonite… Ești o țintă clară. Scrii pe tine bancomat umblator.

Err… guilty as charged. In India eu nu m-as duce deloc, dar in LA? C’mon, am fost cateva mii de injineri software acolo si era plin de samsonites.