Cum arata ecranul tau acum? Screenshot megathread

Cred ca o sa fie interesant sa vedem cum arata ecranele membrilor devforum. Programe, configuratii smechere cmder/conemu/tmux, erori, cod sursa, etc.
Ne mai laudam si noi un pic, invatam lucruri noi de la altii, samd.
Si-asa ma plangeam eu acum ceva vreme ca nu prea-i activitate…

ATENTIE: nu dezvaluiti din greseala informatii confidentiale sau private (personale sau ale clientului/firmei). Print-screen-ul clasic nu-i o idee buna, un program gen Snagit care poate face screenshot selectiv e indicat.

Vedem daca-i o idee buna de topic sau nu :grinning:

1 Like

Editez video ptr. un proiect in Davinci Resolve.

1 Like

3 Likes

Aqua data studio, manager de baza de date pentru mysql, sqlserver, postgresql, informix si char mongodb imi mai place ca are pentru sqlite si excel (scriu sql pentru excel :smiley: ) foarte bun recomand

2 Likes

Ce ma distra asta prin 2005 pe yahoo :slight_smile:

Daca aveti setup-uri smechere, nu uitati de acest thread :sunglasses:

1 Like

Trecerea de la notite pe caiet la notite digitale a fost o decizie inspirata ptr. mine. Multe avantaje cu notitele digitale si aproape zero dezavantaje.
Recomand notitele in special cand invatati lucruri noi. Pe moment zici ca o sa tii minte si in viitor. Dar stii ce? N-o sa tii minte deloc bine.
Cu notitele insa poti sa redevii familiar in cateva minute/ore in loc de zile/saptamani.

2 Likes

Te contrazic, notitele pe hartie isi au rostul lor. Pe ecran nu poti sublinia, desena sau organiza informatia. Ideal e sa copiezi notitele de pe hartie intr-un Doc daca ai nevoie de ele pe viitor.

PS. Nu sunt predicatorul unui adevar absolut, folosesc si eu notite electronice din cand in cand.

1 Like

Si eu folosesc caietul si pixul cateodata dar ptr. lucruri temporare.
Vorba ta, poti sa organizezi si vizualizez informatia altfel pe hartie. Cand am de-a face cu relatii complexe intre obiecte spre exemplu sau calcule rapide caietul e sfant. Poti sa tragi un prototip vizual rapid.

Dar cand stochezi informatie bruta din diverse domenii eu am aflat ca-i mai bine cu notite electronice. Cred ca mai am vreo 5-6 caiete groase (100+pagini) cu notite din cursuri, carti, tutoriale, etc.
Stii care-i problema mea cu ele?

  1. nu poti sa dai search.
  2. Nu poti sa updatezi decat cu greu.
  3. Esti limitat doar la informatie textuala, fara imagini, linkuri, etc.
  4. Nu poti sa faci backup (decat poate sa printezi??)
  5. Poti sa gasesti muuult mai repede informatii in notitele electronice decat in cele pe hartie.
  6. N-ai copy/paste

Bine, acum probabil depinde si de volum. Eu insa fiind maniac cu notitele cred ca am vreo 300 mii de cuvinte doar in CherryTree. Inca vreo 50 de mii in Zettlr.
Nu ma vad folosind cu succes hartie si creion la volumul asta de informatii.

1 Like


Asta e ecranul de lucru pentru Syneto. Mai am un desktop configurat de lucru pentru FeedXL, si un al treilea ecran pentru “acasa”. Aici ma refer la ecrane/desktop-uri virtuale pe 3 fete al cubului din KDE

2 Likes

Ce distro?

Arch + KDE. Am incercat mai multe distro-uri, dorind ceva rolling, Arch s-a dovedid cel mai stabil.

1 Like

Io-te cam asa arata Gamitate in Godot. Partea cu adevarat funky e ca zilele astea deschid Godot nu ptr. dev, ci ca sa joc jocul ptr. mine. Nici macar neaparat testing, desi cand imi vine o idee o mai notez. :stuck_out_tongue:

Ca tot mi-am luat liber, pot sa pun screenshot:

Un pic de relaxare :slight_smile:

4 Likes

Apropo, pentru cine e curios, codul in lucru e aici:
PythonCompphys/dft.ipynb at master · aromanro/PythonCompphys (github.com)

Deocamdata nu prea sunt comentarii, dar sper ca o sa adaug.

Corespunde pentru doua dintre cele 4 assignments la cursul indicat pe blog. Deocamdata, sper sa le implementez pe toate.
Le-am implementat prima oara in matlab (de fapt, octave) ca si prototip pentru vreo doua proiecte pe care le am pe GitHub in C++.

M-am gandit ca n-ar strica sa implementez si in python, mai ales ca exista niste similitudini intre matlab si numpy & scipy (dar exista si niste diferente destul de serioasa ca sa-ti dea niste batai de cap ‘traducerea’). Multi cunosc python mai degraba decat C++.

N-am vrut sa pun codul matlab pe GitHub, pentru ca Thomas Arias a furnizat niste functii ‘skeleton’ si altele ajutatoare (pentru charting, etc) despre care nu pot zice ca-s ale mele.

1 Like