Cum aș putea să transport fișiere video

android
(Stanciu Bogdan Mircea) #1

Întâi context: lucrez la un mini proiect unde scopul este crearea unei flote de dispozitive ce redau conținut media.

Am interfața web din care se încarcă media, am serverul care primește și convertește media, știu că voi aveam și dispozitive vizice (ceva single board computer cu Android). Pe fiecare dispozitiv (acesta este planul curent) voi instala o aplicație scrisă de mine cu React Native. Aceasta va descărca și reda video.

Problema: cum transfer clipul de la server la dispozitiv? Momentan mă găndesc să pornesc un tracker de torrente pe server iar fiecare dispozitiv va primi un link de download. Asta imi asigură cel puțin un download resume în caz că apar probleme și am și statistici pe fiecare download.

Sunt nou în lumea asta a Android. Am opțiuni mai bune?

([object Object]) #2

Daca nu ai nici un fel de restrictie si nu ai nevoie sa faci streaming si nu te deranjaza ca dispozitivele sa contribuie la upload, da, torrent ar fi cea mai optima solutie

(István F.) #3

Depinde de ce latenta vrei sa ai la redarea video-ului. Cel mai simplu folosesti un server de mesagerie in care pui un obiect cu video-urile cand vrei sa afisezi un video, creezi un canal pentru fiecare dispozitiv in parte si faci subscribe la acel canal/dispozitiv. Video-urile le pui pe un CDN sau chiar youtube.

Eu as folosi direct youtube fiindca iesi extrem de ieftin (daca nu trebuie sa ai continut cu copyright).

Cand trimiti un obiect care contine link-ul spre video si date gen cand sa se redea, cat timp, ordinea prin client-ul de mesagerie telefonul va prelucra obiectul, va descarca video-ul si va scrie inapoi un obiect in care confirma ca a procesat mesajul cu succes.