Publicat la Cum migrezi un WordPress multisite? – DevForum Blogs
Una din problemele cu care mă confrunt frecvent este aceea de a migra o instanță de WordPress de pe un domeniu pe altul (e.g. din live în development). La site-uri simple este o operațiune rapidă, wp search-replace url.vechi url.nou, dar lucrurile se complică atunci când este un multisite și/sau are o bază de date imensă.…
imi pare rau sa te dezamagesc dar lucrurile sunt afurisite rau. Am avut vreo 2 ocazii (eu non-WP dar obligatiile…) si mi-au dat de furca optiunile salvate in array serializat (asta e standardul WP!), unde nu se poate folosi search&replace ci “unserialize->json_encode->preg_replace->json_decode->serialize”. Si cand totul e UTF-8 rezulta intr-o munca nasoala, neremunerata.
Folosești wp-cli, search-replace
. Tratează și datele serializate, și regex și ce mai vrei. Dar este lent. În cazul multisite sunt mai multe comenzi de executat, așa că mai bine automatizezi
Si eu faceam search & replace, dar pentru ultimul proiect mi-am instalat site-ul local, am adaugat domeniul in hosts (Windows), am configurat domeniul pe serverul Nginx instalat local si functioneaza ok. Cu WP multisite nu am incercat, dar presupun ca ar trebui sa functioneze.