Cum migrezi un WordPress multisite?

Publicat la Cum migrezi un WordPress multisite? – DevForum Blogs

Una din problemele cu care mă confrunt frecvent este aceea de a migra o instanță de WordPress de pe un domeniu pe altul (e.g. din live în development). La site-uri simple este o operațiune rapidă, wp search-replace url.vechi url.nou, dar lucrurile se complică atunci când este un multisite și/sau are o bază de date imensă.…

2 Likes

imi pare rau sa te dezamagesc dar lucrurile sunt afurisite rau. Am avut vreo 2 ocazii (eu non-WP dar obligatiile…) si mi-au dat de furca optiunile salvate in array serializat (asta e standardul WP!), unde nu se poate folosi search&replace ci “unserialize->json_encode->preg_replace->json_decode->serialize”. Si cand totul e UTF-8 rezulta intr-o munca nasoala, neremunerata.

1 Like

Folosești wp-cli, search-replace. Tratează și datele serializate, și regex și ce mai vrei. Dar este lent. În cazul multisite sunt mai multe comenzi de executat, așa că mai bine automatizezi :slight_smile:

1 Like

Si eu faceam search & replace, dar pentru ultimul proiect mi-am instalat site-ul local, am adaugat domeniul in hosts (Windows), am configurat domeniul pe serverul Nginx instalat local si functioneaza ok. Cu WP multisite nu am incercat, dar presupun ca ar trebui sa functioneze.