Cum să-ți construiești o casă cu ... o temă de WordPress

Știe cineva vreun banc bun cu programatori pakistanezi?

Avada, the highest selling WordPress theme on Australian tech site ThemeForest, has made its duo creative team, who call themselves ThemeFusion, more than $4 million in sales.

5 Likes

si florin salam are mai multi bani decat toti activii de pe forum la un loc.

1 Like

Ai și tu dreptate. Doar că munca multor forumiști de aici (inclusiv eu) seamănă foarte mult cu ceea ce face și pakistanezul menționat mai sus :smile:

2 Likes

Bravo lui. !important

Dar Avada tot ramane o tema infecta.Pentru fiecare mp2 al casei exista un blestem din partea cuiva care a implementat tema respectiva.

4 Likes

@rmd: e chiar atât de rea?

Adevărul e că am avut de-a face cu câteva produse de pe themeforest, unul mai slab ca celălalt, chiar sunt curios dacă există vreun produs bun :slight_smile:

Exista produse bune pe ThemeForest, dar au putine vanzari, pentru ca se cumpara foarte mult “bling-bling”.
Eu i-am recomandat clientului alte teme dar el a cumparat Avada pentru ca “imi place cum arata”. Si cred ca multe teme sunt cumparate de clienti fara consultarea dev-ului.

Iar legat de Avada, don’t even get me started. E un haos general acolo. Customizarea iti ia o groaza de timp pentru ca sigur e un !important pus pe undeva, ploua cu fisiere CSS si JS la incarcarea paginii, desi 2/3 nu sunt necesare iar cand vine vorba de responsive, mai bine te lasi pagubas.

2 Likes

Acum un an sau doi a trebuit să modific o mizerie de temă. Un proiect ce trebuia să fie gata în două săptămâni s-a întins pe vreo două luni din mai multe motive:

  • clientul a insistat să folosesc tema respectivă (chiar dacă am propus că refac codul de la zero cu același rezultat a refuzat categoric; la finalul proiectului schimbasem mai mult de jumătate din html și am eliminat trei sferturi din JS; sfertul rămas nu îl înțelegeam iar dacă îl eliminam nu mai mergea tema)
  • prima săptămână am petrecut-o încercând să înțeleg tot felul de tâmpenii din cod;
  • primeam constant modificări la conținut. Clientul a insistat să nu se folosească un CMS. La o adică erau doar șase pagini. Apoi opt. Apoi vreo 12. În două limbi. Apoi în patru. La sfârșitul proiectului erau șase limbi și 15 pagini. Și tot conținutul avea un layout unic pe care trebuie să-l aranjez în așa fel încât să refolosesc templates (am ajuns la un rezultat tare interesant, ceva de genul metadata din Jeckyll);

Ca să-ți faci o părere despre cât de fucked up era treaba: dacă o imagine nu se încărca (din orice motiv: 404, timeout, ORICE!) site-ul nu mai afișa nimic.

După episodul ăsta (care, btw, a fost plătit foarte bine, dar dacă aș fi știut ce bătaie de cap urma să fie l-aș fi refuzat) mi s-a propus - de același client - să modific vreo alte trei teme. Discuțiile erau cam așa:

  • Hey, so I bought this theme from theme fore…
  • Not interested

5 Likes

Tema Avada nu straluceste, dar are destul de multe optiuni si nu da erori. Din ce am vazut in changelog repara bugurile si testeaza orice versiune noua de WP si anunta acest lucru: “WP 3.8 tested and approved”.
Interesanta ideea, ca se poate trai bine chiar si dintr-o tema de WP daca o faci vandabila cu cateva zeci de dolari, in loc sa te multumesti sa iei cateva sute de dolari pe ea de la un client…

1 Like

Eu am avut de-aface cu cateva teme, random, de pe themeforest si nu am ramas dezamagit. Temele aveau chiar multe features si codul era destul de bun. Singurul dezavantaj ca puteai sa bei o cafea pana se incarca pagina de la atatea efecte si animatii.

@iamntz, apropo, am incercat sa intru pe link-ul cu tema “buclucasa”, dar “item no longer available”. Mai bine mai tarziu, decat niciodata. =))

1 Like

Până nu o șterge: http://themes.mediacreed.com/html/synergy :slight_smile:
(idei să te distrezi: folosește adblock sau fiddler să blochezi un asset random, vezi ce se întâmplă)

themeforest: noul template monster …

3 Likes

Un an și jumătate mai târziu, Avada a vândut de 10. Milioane. Dolari.

2 Likes

Daca a stiut sa se promoveze, omul…
Degeaba stim noi sa facem n-spe lucruri pe care nimeni nu le poate face, daca nu rezolvam o problema si nu reusim sa vindem solutia respectivei probleme.

1 Like

Ca sa-l citez pe @flavius dintr-o postare mai veche, indianul “a dat-o in bara destul de rau” cu tema asta de WordPress. :slight_smile:

2 Likes

Întâmplarea asta îmi aduce aminte de un banc în care o mulțime de oameni stăteau într-o ploaie torențială, așteptând autobuzul, când, în dreptul lor, oprește un Trabant. Lasă geamul jos și îi întreabă: știe cineva un banc cu Trabant?

În aceeași idee: știe cineva un banc bun cu WordPress? :smiley:

PS: Cred că a-i spune unui pakistanez că e indian e ca și cum i-ai spune unui român că-i țigan :slightly_smiling:

1 Like

Ai zis un mare adevăr aici. Văd și printre userii acestui forum oameni care sunt extrem de prinși în ce fac și extrem de mândri că ce fac ei e cel mai tare, dar în realitate uităm că treaba asta cu programarea e până la urmă ceva ce aduce bani și cam atât. Da, e mai distractiv decât multe alte domenii, dar tot muncă e :smiley:

4 Likes

Un pakistanez este un indian mulsuman, de asta s-au si separat de India, intentionat i-am spus “indian” pentru conotatia pe care o are in industria IT. :wink:

1 Like

Cum asa?

[quote=“Bogdan_Ciubotariu, post:16, topic:453”][quote=“Sapioit, post:13, topic:453”]
Degeaba stim noi sa facem n-spe lucruri pe care nimeni nu le poate face, daca nu rezolvam o problema si nu reusim sa vindem solutia respectivei probleme.
[/quote]
Ai zis un mare adevăr aici. Văd și printre userii acestui forum oameni care sunt extrem de prinși în ce fac și extrem de mândri că ce fac ei e cel mai tare, dar în realitate uităm că treaba asta cu programarea e până la urmă ceva ce aduce bani și cam atât. Da, e mai distractiv decât multe alte domenii, dar tot muncă e :smiley:
[/quote]
Mda, initial spusesem doar linia de dinaintea comentariului, dar am revenit cu un edit, crezand ca voi avea comentariul tratat ca spam. Nu de putine ori mi se-ntampla sa vreau sa soun ceva si sa comprim ce vreau sa spun in ceva care nu are legatura cu ce-am vrut sa spun. Spre exemplu, comentariul initial:

Ontopic: Ideea este ca omul a reusit sa nimereasc a o piata insuficient exploatata, pana atunci: temele All-In-One.

Asta e valabil doar pentru muritorii de foame care fac programare doar pentru bani.

1 Like