Cum tratati null-ul ?

Cum tratati ceva null ?
Este null ceva rau ?

Discutia este independenta de limbaj, desi unele au operatori null coalescing

in Angular:
val phoneNumber = customer?.phone?.number peste tot, si un parametru de loadingData pe div-ul principal, daca este posibil.

in C#, Dumnezeu cu mila :)))

Poti folosi ??. Insa trebuie ca variabila sa fie Nullable.

Din ce imi mai amintresc, parca nu merge pe string.

pentru obiecte, daca datele vin din DB si exista operatii de facut cu/pe acel obiect, da. Pentru variabile, doar in cazul celor nullable fac verificarea, daca e necesara, altfel n-are rost pentru ca in DB nu exista null pe coloana required.

ex :

var entity = context.Tabela.FirstOrDefault();
if (entity == null) 
return;

Mai scapa pe ici pe colo cate unul, mai ales variabilele :)))

În Java e ca o pedeapsă.
În JavaScript e prieten.

În JavaScript e prieten.

pana intr-un punct totul e ‘prieten’ in JS :troll:

2 Likes

O prezentare foarte buna despre elementului nil (etimologie,istorie,utilizare) in contextul limbajului Go dar poate fi util si pentru programatorii in alte limbaje (mostly statically typed) in intelegerea valorii ‘zero’ pentru diverse tipuri de date.

2 Likes