Cursuri pentru Softwer Tester

Salut
As vrea să îmi schimb jobul si as vrea să încerc în acest domeniu. Până acum nu am avut de a face cu informatica sau altceva ce tine de it. As dori să încerc pe Softwer Tester. Ce cursuri îmi recomandați să fac pentru asta? Ar fii suficient un curs? Se gasesc joburi pe Tester?

2 Likes

Bine ai venit,
Depinde foarte mult de oras si de firmele care angajeaza. Nu cred ca e musai un curs, daca stii bine engleza si esti dispusa sa inveti niste teorie de pe internet legata de testare sigur iti gasesti ceva job/internship, dar nu te astepta la cine stie ce salariu, multe firme nu ofera nici macar cat ofera KFC la inceput. Ar fi util daca ai cunoaste pe cineva de pe QA la o firma, te poate ajuta foarte mult sa te recomande cineva.

Trebuie doar sa tii minte ca dupa un an deja in multe locuri sunt asteptari de a putea automatiza testele cu putin ajutor. Adica ori inveti si programare daca esti angajata undeva, ori te vor da afara daca gasesc pe cineva care stie si sa scrie ceva cod.

Tot ce trebuie sa stii se afla in video-ul de mai jos :smiley: (nu o lua in serios, dar era musai sa il pun :joy: )

1 Like

Chestia asta pare interesanta… Eu am avut pe cineva care parea ca doreste sa intre in domeniu si am cautat chestii pe net si am dat peste acest curs, insa nu am mai multe informatii, nu stiu prea multe despre el, insa mi se pare interesant.
https://www.luxoft-training.ro/cursuri-it/curs-testare-software-incepatori/

Eu zic sa te interesezi mai in detaliu.

1 Like

Multumesc pentru răspuns dar nu vreau să ajung in felul acesta :rofl::rofl:

Merci pentru link. O să mai caut informații

1 Like

Joburi se gasesc, probabil depinde de oras. Nu stiu cata nevoie ai avea sa faci un curs, pentru ca pot fi scenarii de testare diferite pentru aplicatii desktop, web sau mobil si inveti mai usor lucrand. Daca vrei sa faci totusi un curs, mai bine cauti unul care sa te invete cum faci aplicatii, asa o sa stii si sa le testezi.
Trebuie sa acorzi atentie la detalii si sa poti sa faci o munca repetitiva. In timp trebuie sa inveti sa automatizezi ceea ce este repetitiv.

Locuiesc în Sibiu,din câte am văzut sunt putine joburi pentru entry level si daca nu am o bază nu stiu câte șanse as avea…O să încerc să găsesc un curs.

Buna Mada! Si eu caut sa fac cursuri de tester, am gasit discutiile voastre si vreau sa te intreb ce ai ales pana la urma?