Data Structures & Algorithms

Ce materiale folositi pentru studierea Data Structures & Algorithms ? , cineva spunea ca partea de Algorithms nu poate exista fara Data Structures, Data Structures iti dau Algorithms ce pot rula pe acestea.

Am studiat Data Structures & Algorithms in liceu si facultate, o carte citibila:

O carte mai putin citibila dar buna:

si desigur cartile lui Donald Knuth

Cursul de pe Coursera e interesant, sper sa am timp sa ii aloc.

2 Likes

O sa spui ca “Nu conteaza limbajulul, algoritmica si logica este aceasi” dar cunosti astfel de carti si pentru Php ?
Multumesc in avans.

1 Like

Este probabil cea mai buna carte pe care o am citit-o ca si carte.

Dupa vine http://eloquentjavascript.net , chiar daca titlul e Eloquent Javascript e mult mai mult de atat.

La facultate https://www.inf.ethz.ch/personal/wirth/AD.pdf Algorithms and Data Structures de Niklaus Wirth si The art of programming de Donald Knuth erau standardul dar nu mi-a placut niciunul prea mult. Era si o carte de un autor roman pe care profesoara o folosea aproape la fiecare ora (scrisa pentru liceu dar folosita la facultate) dar n-am apucat sa retin titlul si autorul.

Cel mai cel bun curs video in opinia mea este acesta de pe coursera, nu gasesti ceva mai bun gratuit :

(Algorithms, Part 1 si Part 2 - Robert Sedgewick si Kevin Wayne), singurul downside este ca foloseste Java dar daca ceva e neclar se poate cauta usor pe google. (gen comparable sau functiile specifice java)

2 Likes

Apreciez numărul rotund de pagini. Sunt curios dacă e intenționat sau nu :smiley:

Paperback, 256 pages

1 Like

Nu este chiar un downside, acuma ma joc cu servicii REST in Java folosind NetBeans care are git integrat si multe alte chestii cool, ca template-uri de proiect pentru servicii REST, Web, …

Adaug ce nu sa menționat până acum.

Algorithms de Segewick mi s-a părut aparte ca si realizare grafica. E în Java, dar folosește destul de auster limbajul, așa că nu e o constrângere foarte mare pentru public.

The Algorithm Design Manual e iarăși abordabila si destul de cuprinzătoare. Are si un compendiu de probleme care ocupă partea a doua a cartii, care e mereu util la casa omului.

Ce as reproșa la mai toate cărțile (mai mari), e cât de neuniforme sunt ca si calitate a prezentării. Sunt anumite capitole din Introdiction to … Care sunt scrise cu picioarele, de exemplu. Trebuie mereu shiftat între cărți dacă te blochezi in ceva.

1 Like

Prima regulă:

DevForum este un loc în care nu se acceptă discuții sau materiale ilegale sau ce duc la activități ilegale. Aici intră următoarele: software, ebooks, tutoriale, script-uri, hacking, cracking, black hat SEO etc. Da, știu, suntem săraci (ca popor), informația ar trebui să circule liberă, oricum găsești materialele cu o simplă căutare pe google, și alții fac la fel șamd. Nu sunt acceptate atât din motive legale și etice.

Trei zile pauză pentru @adavidoaiei și pentru @isti37 pentru materiale piratate.

2 Likes

Ioan TOMESCU - Data Structures . Se gasesa la libraria Universtitatii Bucuresti. Ieftina

1 Like

Un mic curs succint, clar, pe partea de Data Structures & Algorithms:

https://www.tutorialspoint.com/data_structures_algorithms/

1 Like