Ce materiale folositi pentru studierea Data Structures & Algorithms ? , cineva spunea ca partea de Algorithms nu poate exista fara Data Structures, Data Structures iti dau Algorithms ce pot rula pe acestea.
Am studiat Data Structures & Algorithms in liceu si facultate, o carte citibila:
O carte mai putin citibila dar buna:
si desigur cartile lui Donald Knuth
Cursul de pe Coursera e interesant, sper sa am timp sa ii aloc.
La facultate https://www.inf.ethz.ch/personal/wirth/AD.pdf Algorithms and Data Structures de Niklaus Wirth si The art of programming de Donald Knuth erau standardul dar nu mi-a placut niciunul prea mult. Era si o carte de un autor roman pe care profesoara o folosea aproape la fiecare ora (scrisa pentru liceu dar folosita la facultate) dar n-am apucat sa retin titlul si autorul.
Cel mai cel bun curs video in opinia mea este acesta de pe coursera, nu gasesti ceva mai bun gratuit :
(Algorithms, Part 1 si Part 2 - Robert Sedgewick si Kevin Wayne), singurul downside este ca foloseste Java dar daca ceva e neclar se poate cauta usor pe google. (gen comparable sau functiile specifice java)
Nu este chiar un downside, acuma ma joc cu servicii REST in Java folosind NetBeans care are git integrat si multe alte chestii cool, ca template-uri de proiect pentru servicii REST, Web, …
Algorithms de Segewick mi s-a părut aparte ca si realizare grafica. E în Java, dar folosește destul de auster limbajul, așa că nu e o constrângere foarte mare pentru public.
The Algorithm Design Manual e iarăși abordabila si destul de cuprinzătoare. Are si un compendiu de probleme care ocupă partea a doua a cartii, care e mereu util la casa omului.
Ce as reproșa la mai toate cărțile (mai mari), e cât de neuniforme sunt ca si calitate a prezentării. Sunt anumite capitole din Introdiction to … Care sunt scrise cu picioarele, de exemplu. Trebuie mereu shiftat între cărți dacă te blochezi in ceva.
DevForum este un loc în care nu se acceptă discuții sau materiale ilegale sau ce duc la activități ilegale. Aici intră următoarele: software, ebooks, tutoriale, script-uri, hacking, cracking, black hat SEO etc. Da, știu, suntem săraci (ca popor), informația ar trebui să circule liberă, oricum găsești materialele cu o simplă căutare pe google, și alții fac la fel șamd. Nu sunt acceptate atât din motive legale și etice.
Trei zile pauză pentru @adavidoaiei și pentru @isti37 pentru materiale piratate.