DataGrip vs DBeaver

A folosit cineva DataGrip si DBeaver suficient cat sa aiba o parere obiectiva despre diferenta dintre ele?

1 Like

Cred ca depinde f mult ce cauti sa rezolvi, as incepe de acolo. Vrei sa te conectezi cam la orice tip de DB din acelasi client? Trebuie sa fie OS-independent?

Experienta personala cu cele mentionate:

 • am instalat la un moment dat DBeaver din motive de postgres + free, dar am descoperit metode mai bune de lucru cu acesta (CLI + PSequel, CLI + Sequel Pro pentru mysql)
 • pentru mine un minus la DBeaver este faptul ca e scris peste Eclipse, deci pe mac va fi mai clumsy de folosit decat un tool scris nativ
 • DataGrip nu e pe gustul meu din mai multe motive, unul fiind ca nu imi place sa ma lock in la JetBrains chiar la toate solutiile lor, al doilea fiind pretul
 • unii dintre colegii mei care vor sa aiba acelasi UI pentru mai multe SQL dialects au ales Valentina
 • prefer f mult CLIul atunci cand lucrez + un UI minimal atunci cand comunic cu colegii / fac screenshots ca sa documentez ceva, iar atunci aleg un tool minimal scris in limbajul dedicat sistemului de operare pe care il folosesc (osx in cazul meu)
 • daca ar trebui sa dau bani pe un soft pe care sa-l folosim uniform in echipa, as merge pe TablePlus sau RazorSQL (pentru ca DB2)

Nu caut ceva anume, ci generalitati pe care le-a intalnit lumea, exact cum ai raspuns. Merci!

1 Like

Am vazut ca se mai foloseste si HeidiSQL

https://www.heidisql.com/
Suporta insa mai putine baze de date, anume MySQL, Postgre si SqlServer. Pt ce am avut eu nevoie si-a facut treaba.
Are si un installer portabil ceea ce in anumite situtatii poate fi util.

1 Like

Concluziile mele dupa cateva zile cu DBeaver, DataGrip folosindu-l timp de 3 luni (Ubuntu 16.04, Postgresql):

 • Autocomplete mai rapid in DataGrip.
 • Comments in data filter clar evidentiate in DataGrip.
 • Dupa diverse modicari in tabele (coloane, indecsi etc), DataGrip arata imediat query-urile ce urmeaza a fi executate, DBeaver le arata dupa un extra click (Save).
 • Cand DBeaver arata query-urile ce urmeaza a fi executate in urma unor modificari (punctul de mai sus), nu permite Ctrl + A, Ctrl + C, doar click pe Copy.
 • UI simplu si clar la DataGrip, DBeaver fiind mult prea incarcat, dandu-i o “nuanta” de instabilitate (cu siguranta e o chestie de obisnuinta).
 • DataGrip salveaza silentios query-urile scrise. DBeaver e clasic, are prompt de save/discard.

Desi cu inconveniente de usabilty, DBeaver pare sa fie un tool matur, complex chiar si in varianta free, mi-am putut face treaba.
Cu DataGrip am avut experienta frumoasa de “l-am deschis si l-am folosit si gata”, fara inconveniente (la fel cu alte tool-uri de la JetBrains).

4 Likes

DataGrip nu suporta mongodb si redis ?

Daca e vorba de SQL imi place fiindca poti exporta si importa multe formate de date, in rest nu stiu daca as avea nevoie de ceva mai mult de HeidiSQL pentru mysql/postgres. Poti face data wrangling cu tool-uri mult mai avansate ca tool-urile integrate in DataGrip. (gratuit?)

Intr-un timp foloseam Navicat dar l-am inlocuit cu Heidi. Am dat peste DataGrip anul trecut cand vroiam sa convertesc o baza de date in JSON ca sa il integrez in Electron si IndexedDB. La final tot am exportat in CSV si mi-am importat datele direct din CSV in aplicatie. DBeaver am vrut sa il folosesc cand eram pe Linux, dar n-am reusit sa il instalez din ceva motiv (imi facea figuri Eclipse). In schimb tot ce-i Jetbrains iti ruleaza si pe ARM pe linux.

La un search rapid, par sa fie niste plugin-uri pentru Mongo si Redis in DataGrip, dar nu am folosit.