DbSchema: Database Management GUI Client

Are un visual designer prin care se poate crea baza de date, suporta mai multe baze de date MySql, SQL Server, MongoDB, etc.

Nu mi se pare nimic special fata de MySQL Workbench sau sql server management studio. Sunt pe moca spre deosebire de acesta care face multe lucruri pe bani.

Eu am folosit si Navicat si mi s-a parut bun

Am incercat MySQL Workbench cu MySQL din XAMPP care de fapt e MariaDB, si mi se inchide automat MySQL Workbench cand ii dau sa imi faca o conexiune la baza de date, ceva incompatibilitate, am folosit si eu Navicat acum vreo 10 ani si mi s-a parut smecher.

DbSchema are si o varianta free cu ceva limitari:

PS: se pare ca merge cu MySQL Workbench ( Using XAMPP and Mysql Workbench together - Stack Overflow ).

Mi se pare mai saracacios, neintuitiv MySQL Workbench comparat cu DbSchema.

phpmyadmin ftw

2 Likes

Mi se pare mult mai confortabil mysql/sqlite3/psql in linie de comandă.

1 Like

Am folosit recent Azure Data Studio care e un electron app pe structura VS Code cu plugins care se pot adauga, eu zic ca va creste in popularitate:

Puteti incerca si DBeaver Community, puteti sa il downloadati si de pe Github.

1 Like

DataGrip de la JetBrains
Sau
Aqua Data Studio de la aquafold

Sunt cele mai bune, dupa parerea mea.

https://www.adminer.org/ sau phpstorm pt local

Eu folosesc o versiune mai veche care e inca free (Express) a lui DbForge. Database Tools for Development and Management | dbForge Mi se pare foarte asemanator cu MySql Workbench.

DataGrip e fain ca ofera o interfata uniforma pentru mai toate bazele de date populare. E disponibil si ca plugin in IntelliJ

2 Likes

Adminer este efectiv fratele cu retard al lui PhpMyAdmin. :smiley: Da, e un singur fișier pe care-l copiezi (față de un folder întreg), dar mi se pare foarte slab.

ux-ul este ani lumina peste. probleme de functionalitate n-am avut.

Cei care sunteti in ecosystemul jetbrains, e pacat sa nu acordati o sansa Datagrip.

2 Likes

+1 pentru DataGrip, e pe bani dar din punctul meu de vedere merită.

Cu o mică mențiune că dacă vrei să rulezi o serie de mai multe query-uri (să zicem mii), mai bine le pui într-un fișier și le rulezi din CLI (aici compar doar cu phpmyadmin, care le poate rula pe toate o dată). DataGrip rulează câte unul pe rând, ceva ce poate dura 4-5 secunde din CLI ar dura ore din Data Grip.

Folosesc și MySQL Workbench, dar drept SQL client nu e chiar ideal. Îl folosesc exclusiv să scot diagrame de DB, că ține cont și de foreign keys și alte legături.

Eu mai folosesc si HeidiSQL
Datagrip mi s-a parut greoi, plus ca IntelliJ stie sa se conecteze la o baza de date

2 Likes

FIY: Data Grip este inclus în PHP Storm (posibil și în alte IDE-uri ale lor):

The database management functionality in PhpStorm is supported by the Database tools and SQL plugin. The Database tools and SQL plugin provides support of all the features that are available in DataGrip, the standalone database management environment for developers.

De aici

Wow, am trăit în minciună atunci, nice.
Bine, n-am plătit eu oricum licența. Iar IntelliJ și PyCharm am folosit doar comunity Edition so far, deci acolo chiar că nu aveam de unde să văd. Dar pentru PHPStorm ar fi trebuit să pot vedea.

Daca ai un fisier SQL in proiect o sa te intrebe daca vrei sa configurezi un data source


Dai pe “+” si ai acolo o lista de baze de date. Pui datele de conectare si o sa iti apara un explorer cu structura bazei de date

1 Like