De ce dropbox nu e backup

Continuing the discussion from Cum faceți backup?:

Am tot vazut ca dropbox e trecut ca fiind instrument de backup. Ideea de backup este de a salva fisierele intr-un format ce poate fi restaurat si nimeni nu se joaca cu ele. In cazul lui dropbox nu prea este acelasi lucru. El este un cloud extraodinar si eficient, dar nu backup.

Voi ce credeti?


Ce am patit cu dropbox: am un dropbox 8 gb instalat pe 3 deviceuri (laptop, ipad, desktop). Pe desktop hdd-ul a inceput sa faca probleme si din cand in cand in cand disparea din windows. Ca urmare, dropboxul de windows a inceput sa stearga usor usor din foldere (nu stiu exact macanismul). Astfel au disparut foldere intregi, iar undelete-ul nu a prea functionat.

1 Like

eu am avut probleme cu Dropbox cand am pornit un Desktop ne folosit de 2 luni si Dropbox a hotarat ca fisere vechi sunt mai noi si a suprascris cateva mii de fisere, luckily undo din interfata web a functionat

depinde de ce backup vorbim, backupul de care nu te atingi e cold backup. nu tot backupul e cold.
backup nu inseamna intotdeauna imagine.
dropbox cu sincronizare intre mai mult de 2 masini nu mai e backup ci e colaborare, chiar daca e vorba de aceeasi persoana.
dropbox cu 2 masini in care doar una dintre ele scrie in foldere as zice ca e backup. ce zici tu @Catalin_Banu cu masina corupta e fringe case.

1 Like

Toate proiectele le am pe GitHub si BitBucket daca Dbx sau GoogleDrive goes down, who cares? Practic le folosesc pentru quick sync.

@Catalin_Banu Check out Packrat

Nu am avut vreo problema cu dropbox pana acum. Daca apar probleme cu fisiere corupte, pot da restore din dropbox.
+Proiectul principal la care lucrez e compilat de multe ori zilnic. Daca ar fi unele fisiere corupte, probabil compilerul m-ar anuntat.
Pentru mine dropbox e suficient.