De ce nu funcționează google analytics 4?

Salut, care-mi poate spune ce fac eu greșit când implementez google analytics 4…

Înainte doar inseram codul oferit de google și mergea, acuma încerc să introduc codul gtag în head-ul interfeței default dar pur și simplu google analytics nu primește nici o informație. Dacă folosesc google analytics universal, n-are nici o treabă… să fie de la CSP-ul website-ului meu? să am ceva spațiu în plus? trebuie să folosesc google tag manager? am conectat și data stream… Mersi ;#

Cele doua sunt destul de diferite ca abordare si mod de functionare de aceea e bine sa intelegi cum functioneaza GA4 care e de fapt firebase analytics, varianta mobila de colectare a evenimentelor.

  1. Eu ce banuiesc ca vine de aici problema:
    [GA4] Enhanced measurement events - Analytics Help
    Evenimentele de page view nu se trigeruiesc automat la navigare asta deoarece poti avea un SPA sau altfel de web app si poate vrei sa ai un control mai strict asupra evenimentelor.

  2. Mai poti incerca cu o extensie de chrome gen
    Google Analytics Debugger - Chrome Web Store
    sa validezi ca merge totul ok.

  3. Verifici in consola de browser ca se executa evenimentele si ca se face request-ul cu informatiile de tracking la google.

1 Like

Salut! Îți mulțumesc de răspuns, am scris așa târziu deoarece azi toată ziua mi-am bătut capul și speram să viu cu o soluție în caz că cineva mai pățește la fel să aibă informația de unde să o ia. Dar n-am reușit nimic :))

  1. Am verificat consola fără debugger-ul de la google și cu, n-am erori iar CSP-ul nu blochează nimic. La debugview n-am event-uri înregistrate.

  2. Am încercat să implementez Google Analytics 4 prin plugin-ul Google Site Kit (plugin wordpress), am zis că poate-s prea imbecil și nu știu pune gtag-ul în head. Nu a mers, „eram disconnected”, google analytics universal merge fără stres cu același plugin.

  3. Tot erori de astea imbecile, gen n-am id-ul de măsură trecut… chit că e trecut, apoi că n-am google analytics implementat. Este posibil să fie și de la anumite funcții pe care le-am scris la interfața mea de pe wordpress sau de la lscache, mai cercetez și vă anunț dacă reușesc :))

  4. M-am jucat și cu acțiunile pe care să le urmărească, momentan fără succes…

Soluția: CSP-ul a fost de vină, dacă aveți probleme de genul să revizuiți Content Security Policy