De pe Reddit: "ANAF, pentru salariul din strainatate"

2 Likes

Oare nu putem da in judecata bancile pentru ca ne dezvaluie informatii personale ? Orice banca ar trebui sa isi protejeze clientii si sa isi puna avocatii la lucru ca sa poata refuza abuzurile ANAF. De ce naiba platim cele mai mari comisioane din EU ?

Cred ca BRD are comisioane mai mari decat o banca din Elvetia.

1 Like

Banca nu poate proteja clientul de autoritățile statului. Și clientul, și banca, se supun legilor în vigoare.

1 Like

Eh, unii se supun mai mult decat altii, tu si Ion Tiriac de exemplu aveti grade diferite de supunere :slight_smile:

2 Likes

Alta problema :
Daca veniturile au venit din IT (dezvoltare soft, mentenanta, baze de date, analitica) si poti dovedi s-ar putea sa ii puna in dificultate pe cei de la ANAF.

Practic poti preciza la absolut fiecare tranzactie cu banca Dezvoltare software X, administrare software X, Consultanta IT X la sursa venitului. Daca ANAF-ul vine sa iti ceara banii iti angajezi un avocat care sa se certe cu ei ca veniturile tale sunt in IT si esti persoana fizica. S-ar putea sa nu castigi dar garantez ca procesul va dura minim 3 ani daca ai un avocat bun si institutiile statului nu pot cere taxe de judecata, respectiv ANAF nu mai are voie sa te verifice.

Practic avocatul trebuie sa dovedeasca ca altcineva care face acelasi lucru ca si tine e scutit de impozit legal de catre ANAF indiferent de lege.

1 Like

Ehh, idealismul e bun, dar nu toti stau pe gramezi de bani gata sa plateasca un avocat “minim 3 ani”, ca sa ce? Ai o singura viata, esti sigur ca vrei sa ti-o irosesti in procese interminabile cu institutiile oricarui stat?

Daca ai un venit de 5-12000 de euro lunar si platesti un avocat cu 1000 eu zic ca merita.

Dacă pierzi procesul, 100% plătești taxele de judecată. Iar la finalul celor 3 ani de proces, 99% suma va fi indexată cu penalizări și dobânzi.

Toată discuția asta este puerilă. Nu știm despre ce fel de venituri este vorba, nu știm ce sumă datorează statului ș.a.m.d.

1 Like

@isti37
Cu un venit de 12k lunar, as sta pe o plaja in Australia sau Malta si as numara firicelele de nisip. Fiecare cu prioritatile lui, nu? :slight_smile:

Evident, doar daca cineva doreste neaparat sa stea in Romania in tot acest timp si nu vrea sa ii fie blocate conturile si nici sa fie acuzat de evaziune fiscala daca a avut venituri din programare din strainatate.

Daca ai [quote=“voxspace, post:9, topic:2864”]
sta pe o plaja in Australia sau Malta si as numara firicelele de nisip
[/quote]
atunci probabil nu ai mai face 12k lunar…

Pasiv man, income pasiv :slight_smile: Adica sa freci mentozaurul :slight_smile:

1 Like

Iti angajezi 5 romani cu 5 euro pe ora si faci si mai mult.

1 Like

Nu trebuie sa stii pentru ca iti spun eu.

Nea Gheorghe cand a plecat din tara nu si-a schimbat rezidenta fiscala, motiv pentru care ANAF ii ia in evidenta veniturile. Pentru ca nu s-a obosit sa depuna o simpla declaratie cand a plecat acum trebuie sa dovedeasca ca pentru veniturile respective s-au platit taxe. Exista un protocol ce te scuteste de dubla impozitare daca lucrezi intr-un alt stat, dar ANAF nu are de unde sa stie ca se platesc taxe in statul respectiv cat timp tu nu depui declaratii inainte sa pleci si ai rezidenta in Romania.
Se intampla acelasi lucru si cu alte bunuri impozitate, pana nu te duci sa le scoti din evidenta datorezi impozit.

7 Likes

tot trebuie sa le faci management si sa verifici ce au lucrat, ceea ce e infinit mai costisitor

Ii dai unuia dintre cei 5 o marire si il platesti cu 6 pe ora ca sa ii si coordoneze. Si cu promisiunea ca daca merge treaba bine, totul cum trebuie, clientii fericiti, ii dai 7.
Iar timpul petrecut de tine ar trebui sa scada treptat.
In plus, iti angajezi oameni care sa faca bani, nu sa iti cheltuie (iar aici intra si timpul tau, pentru ca timpul costa bani).

Dar postarea mea era o gluma legata de o oferta de angajare de acum cateva zile de pe aici. :slight_smile:

1 Like

Mai in gluma, mai in serios… ce-i drept, adevarul se spune in gluma, de multe ori…