Salutare,
Din cauza ultimilor modificari legislative mi-am facut niste calcule si cred ca trebuie sa trec la SRL.
Din 2019 pana in acum am functionat pe PFA fara batai de cap. Taiat facturi, depus on-line declaratie unica, platit taxe la timp si totul ok.
Acum ma vad nevoit sa trec pe SRL domeniu pe care nu prea il cunosc. O sa apelez la un contabil dar as dori si niste sfaturi de la voi sa nu ma duc la discutie ca mielul la taiat.
- Acum am principal CAEN 6202 cu secundare 01, 03, 09.Serviciile pe care le prestez sunt mai mult de consultanta de business in zona IT si mai putin de dev. Ce cod CAEN principal sa aleg? Din ce am vazut e o chichita in noua OUG referitoare la serv de consultanta.
- O sa ma angajez pe SRL ptr a beneficia de impozit mai mic, asigurare medicala, etc cu un salariu minim sau mediu (ce ma sfatuiti?). In afara de salariu cum scot banii in contul meu personal? Stiu de dividende dar stiu de asemenea ca se dau trimestrial. De la T0 pana la sf primiului trimestru eu ce fac, ca banii din salariu clar nu imi ajung
- Oare gasesc un contabil care sa se ocupe de tot inclusiv de partea cu salariatul? SSM, ctr de munca, eventual tichete de masa pentru a mai salva din profit, etc, etc
- Ma bazez pe un venit minim de 4800E si maxim de 10kE lunar. SRL-ul e cea mai buna optiune sau mai sunt si altele. Nu ma intereseaza sa optimizez la sange profitul ci sa fie cat mai usor de gestionat asa cum e cu PFA-ul. As putea sa accept si un profit cu max 10% mai mic fata de un SRL dar sa nu am batai de cap.
Va multumesc