Designeri, ce folosesc

Un studiu mișto de la Avacode
How designers worked in 2015

2 Likes

M-a uimit faptul a Sketch i-a luat fata Photoshop-ului, in SUA.

si moldova si bulgaria

Cu toate ca sunt din Republica Moldova, nu am auzit/vazut pe cineva sa foloseasca Sketch acolo. Doar Photoshop.

Până acum există Affinity, Sketch și Pixelmator, toate foarte promițătoare, toate exclusiv pe Mac.

Tind să cred că se va face o migrare (în web design, cel puțin) spre alternativele PS-ului imediat ce vor exista produse cross-platform și, de preferat, cu un format comun. De ce? Preț (fix și relativ mic, maximum 100€ plătiți o dată, comparativ cu 120€/an pentru PS) și features (chiar sunt curios cam ce procent din features de PS este folosit de un web designer).

3 Likes

Dar ceva alternative cross-platfor la Illustrator? Sa nu uitam ca designeri sunt si aceia care fac logo-uri.
Pana acum, nici un produs asemanator Illustratorului nu a aparut, care sa ma convinga. Sau, daca a aparut, nu stiu de el.

Intr-o oarecare masura Sketch acopera si Illustrator (in sensul ca poate genera componente vectoriale).

1 Like

Poate crea, lafel ca si Photoshop, dar nu este optimizat pentru a crea in mare parte doar obiecte vectoriale, precum Illustrator. Inkscape seamana prea mult cu Corel Draw (box in jurul formei, in loc de shape highlight), deci Illustrator este singura optiune ramasa, pentru mine.

Illustrator este obtiunea ce-a mai buna pentru obiecte vectoriale (este cel mai folosit si cautat) desi poti sa obtii acelas lucru si cu Corel Draw este mai practic sa te plimbi intre 2 produse Adobe (Photoshop si Ilustrator) cand vine vorba de fisere compatibile si plus ca nuprea am intalnit companii de webdesign care sa ceara CorelDraw

cred ca ne indreptam spre o lume in care profesionistii sunt cei care aleg toolurile, nu compania care ii plateste; asta fiind un argument pt explozia sketch

eu am ales sa platesc o licenta pixelmator pt taskuri in cadrul firmei mele, iar wireframing si alte cele care in mod traditional se faceau in photoshop noi le furnizam prin omnigraffle; am descarcat o parte din munca spre oamenii de frontend, care furnizeaza html clickable prototypes (pe care ulterior le codeaza tot ei), un loop mult mai rapid si eficienta net sporita

in esenta alegerea instrumentelor a depins de echipa, cum se simte fiecare comfortabil sa livreze

2 Likes

Figma cred ca o sa devina destul de popular in 2016 dupa lansare, lucreaza la produs de vreo ~3 ani. Au o serie de articole interesante despre cum au dezvoltat soft-ul.

Eu am primit un invite acum ceva timp si il folosesc in loc de Sketch, nu este feature complete, sa se poata compara inca, dar este mult mai user friendly pt. nevoie mele.

1 Like

Photoshop cs6 e gratis pe net in ce lume traiti ?
Se poate crack-ui ori ce program foarte usor daca cautati. Sunt o gramada de tutoriale de pe youtube fara sa platesti bani. Se poate descarca gratis cracked premium #profit share!

Dacă eşti dispus să rişti dosar penal, e o variantă şi asta :slight_smile:

https://devforum.ro/guidelines#etica

Mă întreb ce părere ai despre a lucra fără a-ți primi banii.

5 Likes