Despre Algoritmi, recomandari carti online sau fizice

Salutare. As dori niste recomandari de carti sau cursuri online despre altgoritmi. Voi cum a-ti procedat atunci cand ati citit, informat macar la nivel basic?

‘Algoritmi’… subiectul e foarte vast.

Ce fel de algoritmi? Cat de avansat?

Aici e disponibila free o versiune mai veche pentru ‘Numerical Recipes’:
http://numerical.recipes/oldverswitcher.html
Probabil o s-o vrei pe asta: http://www.nrbook.com/a/bookcpdf.html

Bineinteles, se gasesc o gramada de alte resurse pe net, cu un simplu google search am gasit asta de la ceva universitate: https://jeffe.cs.illinois.edu/teaching/algorithms/book/Algorithms-JeffE.pdf

Poti sa incerci sa te uiti peste laboratorul de structuri si date de la Facultatea de Automatica si Calculatoare
https://ocw.cs.pub.ro/courses/sd-ca

Ca limbaj este C, dar cred ca macar poti sa citesti putin depsre ele. Ai acolo liste, stive, cozi, arbori etc.

Poti cauta si cum s-ar implementa in alt limbaj, ce complexitate au, cum s-ar folosi etc.

2 Likes

Grokking Algorithms daca nu vrei ceva avansat.

@Cosmin_Popescu ai pus cel mai bun exemplu la cat de prost se explica lucrurile in cursurile de mate-info din Romania. (zic general, nu o lua personal) Macar nu e un powerpoint :smiley:

1 Like

Consider ca e mai important sa intelegi metode si tehnici de programare: backtracking, divide et impera, branch and bound, greedy, programare dinamica, metode euristice, desigur si structurile de date sunt importante. Metode si tehnici de programare gasesti in manualele de liceu dar in general imi place ca sa fie prezentat mai interactiv, o parte am gasit prezentat pe pluralsight ca AI dar sunt sigur ca mai sunt si alte resurse.

http://www.algorithmsilluminated.org/ asta e tipul de a facut celebrele cursuri de algoritmica de pe coursera, acum a scos o serie de carti si are lecturi si pe youtube, gasesti link-uri la lecturi pe site si linkuri de unde sa cumperi cartile. BAFTA!

3 Likes

Cand vorbim despre algoritmi, probabil te referi la capacitatea de a rezolva probleme si de a-ti creea proprii algoritmi (un lucru extrem de important). Daca da, poti incepe sa rezolvi probleme de pe diverse platforme, ca de exemplu pbinfo. Si incearca sa intelegi tot ce scrii. A invata un algoritm, nu are sens in ziua de azi, poti cauta totul pe internet. A stii unde sa-l folosesti, asta este relevant.