Despre angajatorii din România

Am creat acest subiect pentru a evita să mai vorbim despre informații teoretice legate de angajare.

În acest subiect suntem interesați de companii care angajează programatori, de salariul pe care îl oferă la entry/mid/senior level, de condițiile de lucru, de persoanele de contact (preferabil programatori din interior sau CEO, nu HR), de avantajele și dezavantajele pe care cineva le-ar avea, respectiv de cerințele obligatorii (preferabil un framework concret, ceva ce ar fi aur în ochii unui angajator pe lângă lucruri generice).

Se pot scrie și experiențe din interior și experiențe din interviuri. Desigur ținând cont de NDA-uri și alte detalii legale, folosiți un cont nou pe un email temporar cu un nume aleator, un browser în incognito și un vpn sau tor (dacă scrieți de la locul de muncă) în acest caz.

4 Likes

Eu am primit un raport de la niște tipi care se recomandă ca ceva firmă de recrutare cu experiență mare.

Salarii pentru Full Stack (the only kind of stack required anywhere) sunt:

  • mai puțin de 2 ani: până la 1500 EUR brut;
  • până la 4 ani: până în 3000 brut;
  • peste 4 ani: până la 5000 brut.

Din câte știu eu taxele sunt mari, dar se tot vorbește de chestia aia că nu plătesc programatorii impozit pe venit (16%), ceea ce eu mereu am plătit. Așa mai rămân doar pensiile și sănătatea, adică vreo 36% din suma dată inițial.

Așa că:

  • până în 960;
  • până în 1920;
  • până în 3200.

Până în. Lame. (Sunt plătiți mai bine, cică, ăia pe Ruby și Python. Urmați de cei pe deJava)

De asemenea tot mai mulți sunt „mișcați” de expresia „program flexibil”, orice ar însemna aia. Probabil dacă vrei să lucrezi ziua și să dormi noaptea, sau să dormi ziua și să lucrezi noaptea. Don’t know, don’t care. Nu mă văd mergând la servici cu toți muncitorii de la Auchan pe sume de-astea.

După cum spuneam mai demult, eu când am fost în faza de mers la interviuri ceream 2500 de euro net după 10 ani de muncă. Am râs, am dat mâna, am plecat fiecare pe drumul lui. Când nu am mai zis suma, am primit 1200.

Cam asta e.


Ah, crap, am uitat. Și cei care pleacă la un alt loc de muncă se așteaptă la o creștere salarială de cel puțin 30% (42 la sută din eșantion; vor cel puțin 20% creștere salarială vreo 76 la sută din lot - mă rog, discutabil. 20 la sută din 1000 de euro e 200. S-a mai aruncat în mine cu 200 de euro, mi se pare o sumă dezgustător de mică). Oricum, cu atitudinea asta sunt ultra-mega-super-dooper de-acord. Nu-mi mișc fundul dacă nu se aruncă cu bani în mine. Simple as that.

3 Likes

Pe partea de salarii si IT exista cash-it.xyz. Pare sa fie un tool de negociere OK pe partea de salarii la companiile mari, dar nu iti spune daca ai de-a face cu un mediu toxic, de exemplu. O alternative ala glassdoor la noi mai este si undelucram.ro. Aici ai doar partea de review-uri despre companie. Asa ca cele doua se completeaza, ca sa-ti poti face o idee mai precisa despre companie.

9 Likes