Despre Bard si ce stie sa facă

Bard e aici: https://bard.google.com

Dar țineți-vă caii în frâu, pentru că nu e disponibil in România încă.

Până e disponibil, ce parere aveti de nume?
Mie mi se pare mai bărbătesc. Sună un pic a nume de cruciat.

2 Likes

Suna mai mult a they/them.

mie imi suna exact invers.

1 Like

Numele e ok…no one cares, really. Doar nu o sa ii zica “Vasile”.

Cat despre tehnologie, abia astept. Recunosc ca am pretentii nitel mai mari de la Google.

Oricum, am cateva saptamani de cand folosesc ChatGPT si deja mi-a schimbat modul de lucru. Mi l-a schimbat atat de mult incat am dat sign up si la Copilot si le folosesc pe amandoua zilnic. Nu cred ca o sa mai ma intorc vreodata la cum lucram in trecut.

3 Likes

Eu la fel, în echipă cu Copilot și ChatGPT în câteva zile am făcut niște chestii pe care le procrastinam de ani de zile :slight_smile:

Am trecut azi la ChatGPT Plus, este sensibil mai rapid. În versiunea Plus este disponibil și GPT-4, dar e lent și mi-a fost lene să stau după el, deja avem pretenții :slight_smile:

4 Likes

poti, te rog, sa dezvolti putin subiectul?
copilot nu am incercat inca, dar cu gpt plus tot incerc sa imi cresc eficienta si cred ca fac ceva gresit.
e unreliable si cu cat corectez dupa el ies tot in timpul clasic

1 Like

Recomand să-l încerci; sunt rezonabil de multe sugestii spot-on, majoritatea sunt aproape acolo.

De multe ori mă surprinde cu sugestii la care nu m-aș fi gândit (e.g. mesaje de eroare, validări extra etc).

1 Like

Ai putea incepe cu Copilot. E mult mai simplu de inceput cu el. O sa iti faca autocomplete la mult cod. Ai posibilitate de a face cycle prin ce optiuni iti da el acolo…mai face si greseli dar 9/10 e suficient ce face.

ChatGPT il poti folosi in vreo 2 feluri. Primul mod, mai simplu, este sa instalezi CodeGPT ca extensie de Jetbrains. Si ai meniu contextual pentru analiza cod, optimizare, generare teste, etc. Atasez screenshot.

Al doilea mod este prin promptul ChatGPT of course. Aici trebuie sa stii ce sa ii ceri. Fii cat mai explicit. Trebuie sa stii cumva sa faci Prompt engineering, cum se mai numeste. E o arta asta…dar sunt multe exemple deja pe net. Pe youtube.

Poti sa ai si conversatii mai high level. Gen cum sa faci un distributed rate limiter in go. In prima instanta o sa iti zica pas cu pas dar very high level. Apoi depinde doar de tine cat vrei sa intri in detalii.

2 Likes

eu am folosit copilot dar mai mult ma enerva si era distractiv, insa da la boilerplate era bun, la teste nu prea pt ca nu in facea mock-urile, nu imi face asert-urile, sau imputurile, doar imi copia ce parea asemanator, cand vad oameni care il lauda ma intreb ce fac toata ziua, cat boilerplate scriu, vazand screenshot-urile cu go, pai e clar, golang e 60% boilerplate, cea mai neproductiva si britle si mind numbing language ever, si ce sa vezi astea sunt virtuti pt go devs.

Eu am obervat si alta chestie cu copilot, scrii mult mai mult cod, nu te mai gandesti la abstractii, dry, si tot bagi, pt ca e mai usor de scris, inflatie de cod, si te si simpti mai productiv, bn au mai scris si altii de sindromul asta.

Cam da si nu prea. Depinde ce folosesti. Stiu proiecte care au mers full sail ahead cu gin sau echo framework. Plus gorm. Scriu mult mai putin boilerplate. In cazul meu insa, da. Folosesc in special Gorilla libraries si ajung sa scriu mult boilerplate. Dar am ajuns sa il prefer magiei din spatele Spring Boot, Ruby on Rails sau Laravel.

Chill dude. Chiar daca exista adevar in ceea ce zici, exagerezi putin. Suntem multi care apreciem go fix ca e stupid simple si boring chiar.

E evident ca vii din background de java. It’s fine, mie imi place java(si nitel mai mult kotlin) dar iti zic 2 chestii care apreciez mai mult la go:

  1. In java se folosesc multe frameworks si librarii(biblioteci?) si ajungi la un moment dat sa crezi ca totul se intampla prin magie. Reversul medaliei, go, nu e magie, dar e boilerplate. De aia prefer un AI assistant cand scriu cod.
  2. Java este si va ramane un limbaj mult mai expresiv decat go. Arguably, este mai pretabil pentru anumite aplicatii enterprisey. Problema insa e cand ajungi in zona de code review. Ca tu poate ai gandit solutia intr-un mod, iar colegii ar prefera solutia intr-un alt mod. Ambele fiind valide. Nu mai zic deja cand esti nou pe un proiect si trebuie sa te obisnuiesti la modul de a scrie cod al echipei respective…se pierde foarte foarte mult timp cu asta. Aici nu e numai java. Si PHP, JavaScript sunt la fel.
    Reversul medaliei, go, unde nu prea poti sa faci lucrurile decat in 1 maximum 2 moduri. Stiu, e boring dar unora ne place. E o chestie de gust.

La faza cu neproductivitatea sunt de alta parere.

GO claims ca e simple, mi nu mi se pare, am vazut proiecte cu nspe mii de structure, care se suprapuneam, si reprezentau doar variatii, dar fiind incurajat sa tot declari noi structuri, go-way, si apoi the trezesti cu un bolean pe nu stiu unde si nu stii, e false pt ca nu a fost initializat sau e false,

Pt proiecte complexe go duce la design-uri complexe, si prin complexe, ma refer la multe functii, entity, obiecte etc, nu concepte sau arhitecturi de programe, de ex, codul k8 e urias ca volum, de ex functia ta GetMovieDetails, in java e 2-3 linii de cod, cu un ExecptionHandler global, numai cand ma gandesc cate teste tre sa scrii pt toate if/else-urile alea.

Dacă denumirile variabilelor sunt semantice si eventual mai ai comentarii in cod, Copilot are un context mai solid pentru care să sugereze cod așa cum ți-ai dori.

Când vii cu ceva nou in cod, ceva imprevizibil, atunci începe să sugereze fără folos, ceea ce e ok.

Ține de obișnuință până la urmă.
Așa cum si la tastatură trebuie să combini 2-3 taste câteodată.