Devforum business hackathon for fun & education

Neata,
Astazi am fazut ceva fain. In LinkedIn in mesaje am primit un mesaj sponsorizat. La prima vedere pare o meroda interesanta de a gasi prospecti inițiali pentru a testa idea in modul “lean startup”, sau de ce nu pentru sale direct :slight_smile:
Are cineva experiența pe asa ceva? Cum sunt rezultatele?
GPT-ul spune ca ar costa intre 30 centi si 1$ pe email trimis. Costul mi se pare chiar mai mult decat decent avand in vedere ca pe nisa pe care activez, pe Romania (unde e mai ieftin) costul pe click la google ads e intre 5 si 27 ron :wink:

1 Like

Esuam, avem succes - nu conteaza. Importanta este expunerea si invatarea.
Ce parere aveti?

Suna bine, m-ar ajuta mai ales sa aud approach-uri diferite despre cum sa testez si sa validez rapid o idee, count me in.

1 Like

Am primit cateva mesaje cu produse interesante, dar nu e foarte relevant in majoritatea cazurilor. In schimb nu imi place sa fiu invitat direct pe vreo pagina sau grup in LinkedIn.

Costul acesta este destul de mare, probabil daca rulezi o campanie pe 1 luna de zile. Daca rulezi o campanie pe 6 luni, probabil ca media va fi pe undeva 15 centi.

Important este sa stii sa folosesti LinkedIn Sales Navigator-ul si sa cunosti environment-ul de sales tools, in special cele de hunting.

Exemplu:

Pe scurt, imagineaza-ti ca ai acces la o baza de date globala, nelimitata.

Absolut toate solutiile sunt SaaS-uri pe care le poti exploata in paralel doar folosind planurile free.

• SaaS - Exista baza de date segmentata accesibila in LinkedIn Sales Navigator
  • SaaS - Exista tool-uri cu planuri trial de extractie date de contact
  • SaaS - Exista tool-uri cu planuri trial de email rotation, enrichment, delivery boost
  • SaaS - Exista tool-uri cu planuri trial de cold calling
  • SaaS - Exista tool-uri cu planuri gratuite de CRM in care faci management complet al tuturor activitatilor de mai sus

Aproape toate tool-urile astea sunt disponibile prin Zapier, IFTTT, si altele, a.i. preiei tot setul de informatii si il transporti/ transformi in ce vrei tu.

Pentru optimizarea (hacking-ul) costurilor pe partea de subscriptie, poti accesa solutiile din tari mai subdezvoltate care au pricing dedicat (India), fie poti automatiza crearea de conturi free cu mail-uri temporare sau mail-uri catch-all.

Limita (este?) sunt timpul si creativitatea ta.

Si daca nu ai timp de investit sa creezi o astfel de strategie, exista companii care fac ceea ce se numeste performance marketing bazat pe rezultate, insa trebuie sa ai bugete de peste 50k EUR. (Exemplu de astfel de companie fiind cea din Africa de sud responsabila de campanie electorala pentru Calin Georgescu).

Partea de vanzari este o chestie care poate fi engineered.

1 Like

Nu sunt sigur ca am inteles in totalitate raspunsul tau.
In poza aia sugerezi ca poti sa ai accesul si la email si telefon si sa faci un cold email/ calling?

1 Like

Bai fraților privesc cu “atenție si îngrijorare” acest thread si ma întreb :slight_smile: bine, bine, dar unde sunt ideile ? sau măcar una care sa merite sa iți deschizi laptopul ?

Mai practic, tovarăși, mai practic !

1 Like

Da, exact.

Ce idei mai am eu pe o lista mai veche:

• App care sa genereze shortcut-uri pentru Apple shortcuts pe baza de prompturi. Daca se poate sa genereze direct shortcut, bine, daca nu, macar sa-ti arate vizual cum sa configurezi shortcut-ul dorit. (sau pentru Android, daca o exista, nu stiu)
  • Website menu as a service. O varianta mai performanta, ceva mai hipstaresc. Sa nu fii dependent de cod sau de un cms/plugin specific pentru a configura un meniu. De exemplu sa poti folosi animatii svg/lottie.
  • Un app copiat dupa Duolingo, sa fie B2B, in care freelanceri sau companii care se pricep in anumite tehnologii sa aiba posibilitatea sa dezvolte cursuri necesare angajatului modern (cyber security/ spam detection, Microsoft 365, 2FA, etc.). O combinatie intre Duolingo si Coursera. Si fiecare utilizator sa aiba o certificare pe care o poate pune in CV.

Eu am idea si începând de la 7 ianuarie incep promovarea ei.
Acum lucrez la landing page.
Este cineva pe aici priceput la landing pageuri/ animatii/ …?

1 Like

Idei de testare a ideilor. O sa o iau de la cel mai ieftin la cel mai scump.

1. Un google form si sa incerci sa promovezi in diverse grupuri/ comunitati . (costul este doar timpul tau)
  2. Reclama de tipul leads in care promovezi o idee si oamenii lasa emailul si telefonul si ii contactezi dupa. (Costul este cel pentru reclama)
  3. Reclama in care ii duci pe siteul tau si ii prezinti produsul si ca si call to action ai un form in care ii iei datele sau mai bine de atat o sesiune de demo in care vorbesti direct cu clientul pe un google meet sau ceva (costul este reclama si constructia magazinului)

Daca vrei sa pari mai profi mai faci o macheta de figma pe care o adaptezi in functie de ce vor oamenii si ce crezi si tu ca merita implementat fara sa cazi in cursa aia a developerului pasionat in care dezvolti la produs pana la pensie si niciodata nu e prea bun pentru piata.

1 Like

Varianta 1 cu form-ul pentru comunitati grupuri este ceva ce am facut si eu, iar rezultatele au fost foarte bune.

Pentru ads cred ca am platit o medie de 100€ pentru fiecare email colectat, insa dupa calificarea lor cred ca am ramas cu un cost real de 400€/ lead. Aici probabil iti trebuie o strategie mai avansata tinand cont de specificul tau. Pentru activitatea mea, ads le folosesc doar pentru awareness. La ads trebuie sa stii intreg procesul care te poate ajuta sa scazi costurile, inclusiv folosirea pixelului pentru activitati de marketing, ceea ce nu-i foarte rapid de invatat.

Eu am fost prin 2 acceleratoare de business si am avut o experienta minunata intr-o cohorta din comunitatea https://launch.ro/

Inca sunt in comunitatea Launch, alaturi de alti 4 colegi de pe devforum cu produse de tehnologie, iar ideile, strategiile, membrii/ networkingul sunt un factor cheie in dezvoltarea unui produs de tehnologie.

Nu vreau sa exagerez, dar am invatat chestii pe care le-as fi gasit in 5 ani de research, cel putin.

Unul dintre sfaturi este ca atunci cand te apuci de asa ceva, sa incerci sa te conectezi cu altii care fac acelasi lucru.

1 Like

Asta minse pare misto o abordare de vakidarea ideii.
O sa incerc ceva similar dupa anul nou :slight_smile:

1 Like