DomainXplores - domain names research tool

Salutare comunitate.

Astazi vreau sa imi prezint si eu micul meu proiectel de vacanta. Este vorba despre un tool online pt. a cauta in “bulk mode” nume de domenii disponibile, plecand de la o lista de nume si o lista de extensii de domenii. Proiectelul poate fi accesat la adresa DomainsXplorer

Veti remarca ca nu e mare branza, dar pt. mine a fost un exercitiu prin care am adus la final, cap coada, un proiect de genul asta, in contextul in care eu pe zona de dev sunt mai mult hobbyst. Asadar, ce am exersat:

  • dev cu Express.JS in NodeJS (eu sunt PHP-ist la baza)
  • integrare google analytics
  • gulp pt. minifying si packaging
  • crearea unui docker container cu applicatia web si deploy pe un server avand un Apache server ca front-end si care face reverse-proxy

In curs de dezvoltare ar mai fi un pipeline de CI/CD cu GitActions prin care sa se faca docker build si deploy automat pe server la fiecare commit in main.

Cam asta ar fi tot. O zi excelenta tuturor

2 Likes

Foarte tare ideea. Chiar zilele trecute cautam un tool de genul.

Un sfat: in momentul in care fac bulk search, site-ul tau returneaza, sa zicem, 1000 variante. Slabe sanse ca cineva sa faca scroll pana jos de tot. Cu toate astea, tu faci request pentru toate. O idee ar fi sa faci request-urile bazandu-te pe scroll.

Dau scroll putin = incarci X elemente. Si tot asa. In felul asta nu mai pui server-ul/api-ul in cap.

2609 request-uri pentru o cautare de 2 variante. Deja server-ul a inceput sa raspunda in + 2 min.

2 Likes

Wow, chiar asa nu i-am dat in cap in teste :slight_smile: Idea mea printre altele era sa limitez numarul de request-uri. Dar ce zici tu e si mai bine. Super multam de feedback!!

Pe de alta parte, eu am gandit tool-ul asta pornind de la o problema personala: vreau sa imi gasesc un nume pt. un produs care il dezvolt. In contextul asta, am o lista de variante care vreau sa o validez si evident ca nu voi cauta match pe toate extensiile posibile ci doar pe cateva care sunt meaningful pt. contextul meu.

Dar cu ocazia asta realizez ca ce am eu in minte si ce are utilizatorul sunt 2 chestii extem de diferite.

Weekend fain!

1 Like

Foarte buna sugestie bro