E-Commerce CMS + Web Scraping


#1

Salutare. Vreau sa construiesc o aplicatie e-commerce care sa extraga datele produselor de pe alte pagini si sa le plaseze pe pagina mea. Luand in calcul ca aplicatia se poate dezvolta in timp, se merita sa o fac pe CMS sau cu toate ca o sa-mi ia mai mult timp si bataie de cap, sa o fac in Django/Saleor?
Multumesc.


(PƮrvan Marian) #2

Cred ca iesi mai bine daca folosesti un cms deja existent, eventual faci unul in php folosind un framework insa scraping-ul l-as face string in python.
Pararea mea generala este ca php a castigat teren cel mai mult cand e vorba de cms uri iar python e mai ok cand e vorba de scraping ,insa tine fix de programator cred.


(IstvƔn F.) #3

De ce vrei sa faci o aplicatie de ecommerce ? Sunt destule deja. Scraping-ul nu mi se pare prea util, daca te inscrii in emag marketplace poti sa iei fiecare produs din API-ul lor. (poate gresesc)

Oricum daca vrei sa faci scraping cum trebuie lasa php/python. Iti trebuie node/golang cu puppeteer si zeci de proxy-uri.

Saleor e o platforma ok pentru magazine mici, dar nu cred ca ai vrea sa ai deaface cu el la un magazin cu 20k produse. Poate n-am inteles eu bine si vrei sa faci scraping mai elegant, sa iei continut de pe o alta pagina la discretie dar in cantitati mici.


#4

Va multumesc pentru ajutorul si timpul vostru oameni buni. Principalul motiv pentru care vreau sa construiesc aplicatia este pentru a invata. Am cochetat pentru o vreme cu html/css dar vreau sa merg mai departe si sa fac ceva mai interesant.

Managerul meu a avut ideea asta dupa ce am facut site-ul companiei. A vazut ca sunt atras mai mult de web decat de retele si a intrebat daca pot face o aplicatie e-commerce in care produsele sa fie luate de pe alte pagini si introduse automat in aplicatia noastra.

Deci nimic profesional. Doar un mic proiect care ma poate ajuta pe mine sa avansez si sa invat.

De ce Django vs CMS?
Python este usor de invatat ca prim limbaj de programare iar din cate am citit pe net, Django este foarte sigur si usor de lucrat cu el. Plus ca ai la dispozitie mii de librarii care iti pot usura munca, mai ales ca incepator.

Bineinteles ar fi mult mai simplu sa folosesc un CMS dar nu cumva este mai usor la inceput, iar pe parcurs cand vrei sa mai adaugi niste functinalitati aplicatiei, sa te lovesti de alte probleme?

Nu cred ca vor fi mai mult de cateva sute de produse. In general o sa cautam dupa echipamente profesionale de retelistica: switch-uri, routere, firewall-uri, rack-uri si cam tot ce intra in camera serverelor.


#5

Pentru cat ai tu nevoie e suficient si un woocommerce. Daca poti obtine preturi bune pentru produse si esti dispus sa dai un comision pana in 15% recomand eMAG Marketplace.


#6

ā€¦daca te inscrii in emag marketplace poti sa iei fiecare produs din API-ul lor. (poate gresesc)

Exact. Nu se poateā€¦


#7

Ia cu paine: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:OF1iispfUfoJ:https://marketplace.emag.ro/infocenter/centrul-de-oportunitati/conectori-marketplace/documentatia-api-emag-marketplace/+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=ro


(Andrei F.) #8

Daca ai fi citit documentatia aia, ai fi aflat ca poti citi doar produsele trimise de tine in Marketplace.

Poti citi produse prin API-ul Profitshare daca te inscrii ca afiliat Emag.

:bread:


(John Jhon) #9

unde gasim si noi niste descrieri open-source?
sau discutam despre piratat aici?