E-Commerce real-world


(Adrian) #1

Salutare, este primul meu post pe forum si cu ocazia asta bine v-am gasit! Am o intrebare pentru cei care lucreaza in php ca web developeri. Sunt la inceput si lucrez la proiecte in php ( am facut un blog cms, iar acum lucrez la un site de e-commerce. Am facut paginile dinamice cu posibilitatea de adaugare / editare produse in admin, pagina de checkout s.a.m.d.
Sunt curios in real-world cum lucreaza un programator php, creeaza plugine pentru platforme gen opencart, prestashop, sau creeaza site-uri cap - coada cu tot ce inseamna backend ?
Cum ar trebui sa invat invat php pentru a imi imbunatatii performantele ? Sa invat sa lucrez pe platforme de genul sau tot asa sa fac proiecte de la 0 ?


(Cristian Nebunu) #2

Cand incepi cu site-uri, in experienta mea, vei folosi un CMS deja existent, gen WordPress, Magento etc pentru ca deja exista clienti si nu trebuie sa vinzi o platforma. Cand vei face trecerea la aplicatii cu cerinte custom, get CRM-uri sau ERP-uri sau altele in genul asta, vei folosi un framework, Laravel, Symfony, Cake, etc si acelea vor fi proiectele de la 0. Eu as recomanda sa inveti WordPress + un framework. E inca o piata mare cu multi potentiali clienti si atata timp cat nu iti vei limita procesul de invatare doar la Wordpress, vei avea toate sansele sa evoluezi. Incearca sa faci un plugin pt Wordpress cu functionalitatea din aplicatiile deja create de tine, incerca sa faci integrari ale temelor cu Advanced Custom Fields, Woocommerce sau Easy Digital Downloads.