E oficial, Microsoft a cumparat Minecraft - pareri?

https://mojang.com/2014/09/yes-were-being-bought-by-microsoft/

Nu am jucat niciodata Minecraft (zic asta inca de la inceput).

Intrebarea pe care mi-o pun este insa “de ce aceasta suma?”. Exista sanse sa scoata ceva bani (ROI)?

Stiu ca Minecraft e un joc tare la moda, insa parca trand-ul s-a cam dus… Sau ma insel eu? :wink:

2 Likes

Daca gaseste cineva vreun articol interesant care sa reflecte motivul achizitiei, va rog, postati-l.

Sunt curios care este scopul strategiei, cand au achizitionat Yammer pt. 1.2 $ billion, avea sens, aici sunt in ceata, mai ales la suma investita.

1 Like

Din cate citeam pe Reuters zilele trecute estimau achizitia la 2.5 miliarde $ si acum vad ca si cei de la The Verge confirma http://www.theverge.com/2014/9/15/6151477/microsoft-minecraft-mojang-acquisition

Sincer cred ca au sa scoata ceva bani din el pentru simplu fapt ca automat au access acum la tot userbase-ul din Minecraft ceeea ce inseamna niste foarte multi oamenii printre care si developeri.

Motivul lui Microsoft de a cumpara m-ar interesa si pe mine.
Pana una alta, avem motivul lui Markus Persson de a vinde.
http://notch.net/2014/09/im-leaving-mojang/

money laundry + tons of kids accounts :slight_smile: ca doar din cauza lor a avut in mare success minecraft si avand in vedere faptul ca urmatoarea idee nu mai era la fel de stralucita a fost un pas in directia buna pentru el … in loc de faliment in viitorul apropiat :stuck_out_tongue:

Faliment? Vezi numărul de copii vândute zilnic.

Tare clipul

2 Likes

Eu am jucat Minecrafta destul de mult si pentru mine este o miscare destul de naturala. Minecraft se bazeaza pe o lume hostata pe un server si pana acum fiecare isi crea propriul server sau il inchiria de undeva.

De curand se pare ca Minecraft a inceput sa dea indicii ca or sa ofere si ei hostingul lor pentru servere, cred ca aici intra Microsoft.

Minecraft se poate juca si in singleyer si in multiplayer.

Minecraft a fost primul joc creat care isi genereaza lumea in timp ce mergi in vreo directie. Se cheama Progressive Generation conceptul. Dupa minecraft au mai aparut alte jocuri VOXEL based care nu au avut acelasi succes si care de asemenea aveau o lume progresiva, dar with new tech and hardware jocurile create cu Progressive Generation s-au facut mai frumoase. Acum este in curs de dezvoltare Limit Theory care este un joc foarte complex. In care totul este generat progresiv, da la spatiu, asteroizi, planete, AI tot.

Progressive Generation este un trend care sta la baza / va sta la baza lumilor virtuale de tip SANDBOX, in care playerul nu este in centrul universului, nu este cel mai important caracter. Playerul isi face singur povestea. Si va spun sigur ca exista o piata libera pentru jocurile de tip SANDBOX NELIMITAT.

Si poate asta! :smile:

1 Like