Echipamente in chirie/leasing

A lucrat cineva cu Grenke de exemplu?

Poate se merită să închiriezi un macbook pro de 5000 de euro și dacă apare ceva mai nou la sfârșitul perioadei îl schimbi.

1 Like

noi lucram cu Rent tech flexibly with Grover

pana acu nici o problema. dupa 3 ani, poti cumpara un mac cu 1 euro. Am cumparat 50 de apple m1 mac book pro.

cheers

3 Likes

@zitrusgrape ai putut aplica cu societate din RO?

sorry, sunt din Germania :slight_smile:

Era mult prea misto sa fie si in Ro asa ceva :frowning_face:

Sunt destul de sigur că ai firme de leasing echipamente și în RO și ai aceleași condiții. Am avut un proiect acum vreo câțiva ani în care am folosit o firmă, sper să nu greșesc: https://www.grenke.ro/ro/produse/inchiriere/contract-de-inchiriere/?gclid=Cj0KCQiAhf2MBhDNARIsAKXU5GSrfshK6dHEoi-T4vfBR-F2-8Pa5icUIbTYI2mYVJzD0z47t_ooJe4aAqbxEALw_wcB#subscription. Știu, scrie chirie, dar țin minte sigur că era o valoare reziduală cu care puteai cumpăra device-urile la final.

Problema la astfel de achiziții este că în general n-o să vrei să treci prin tot procesul dacă iei câte un laptop sau, oricum, puține echipamente, iar atunci când vrei să iei multe bucăți din ceva vei avea probleme cu stocurile: țin minte că am avut nevoie de vreo 20+ de ipad-uri și într-un final am avut vreo 8 air-uri, 10 ipad 3, 5 ipad 4 sau ce mai era atunci (+ variații de culori și storage).

3 Likes

salut, noi suntem inki.tech si avem un serviciu mult mai bun decat grover cu asigurare completa si globala, contract flexibil si si avem entitate in Romania prin care te putem ajuta. Credem ca suntem unul din lucrurile care sunt mai bune in Romania decat in Germania. Dar avem clienti si acolo daca cei care sunt pe grover vor sa treaca la ceva mai bun :slight_smile:

6 Likes

pot confirma ca inki.tech au oferte bune, tocmai am semnat cu ei pentru un macbook pro M1, va tin la curent :slight_smile:

2 Likes

Doar persoane juridice?

sa stii ca avem in portofoliu clienti care au facilitat pentru angajatii lor acces la serviciul nostru. daca ne dai un hint sunt sigur ca cineva de la noi de la vanzari va fi fericit sa incerce sa ii abordeze :smiley: :bow_and_arrow:

2 Likes

Azi am primit un Macbook Pro de 14’ sigilat de la Inki.Tech.
In total cu sarbatorile a durat cam o lună tot procesul (comandat cu puțin inainte de Craciun), cu custom order de la Apple dar la care au dat o alternativa mai rapidă.


3 Likes

multumim István!

Pentru persoane fizice există un astfel de serviciu?

Device-urile sunt noi sau folosite?

1 Like

Sunt noi, mac-ul vine sigilat.

Un punct negativ e ca se instaleaza ManageEngine si are un profil de MDM cu Inki.Tech, deci nu e dispozitivul tau, e categoric un dispozitiv inchiriat pentru a lucra de pe el.

Recovery mode-ul nu are parola cand vine, deci daca vrei poti chiar scoate MDM-ul sau sa il inlocuiesti cu alt MDM, dar e distractie.

2 Likes

E corect ce spune Istvan. Dispozitivele sunt noi. In ceea ce priveste securitatea dispozitivului noi il livram cu ManageEngine in pachet pentru a spori securitatea atat a datelor, cat si a dispozitivelor voastre. Noi nu avem acces la nimic si nici nu ne dorim. Nu putem instala softuri sau impune politici de securitate intrucat nu dorim sa atingem datele de pe dispozitiv din ratiuni ce tin de raspunderea ce vine la pachet. Va incurajam totusi sa pastrati acel MDM caci este vital pentru securitatea dispozitivului si a datelor de pe el.

3 Likes

Nu, din cate stiu nu exista in Romania un astfel de serviciu. exista Grover in Germania si Raylo in UK

MDM-ul este folosit pentru a putea face remote lock & wipe dacă device-ul este furat sau pierdut, ceea ce este un beneficiu al serviciului pe care-l oferim pentru că îmbunătățește securitatea datelor. Acceptăm și folosirea MDM-ului clientului dacă acesta respectă anumite standarde de securitate.

2 Likes

Care e avantajul față de Find my mac-ul oferit de Apple inafara de configurare din fabrica ?

1 Like

Tehnic infrastructura de securitate folosită de noi este aceeași ca aceea de la Find my mac, însă varianta enterprise, adică prin integrare cu Apple Device Enrollment Program. Asta face ca dispozitivele (și datele de pe ele) să fie securizate pe întreg ciclul de viață, înainte ca ele să ajungă la utilizator, inclusiv în perioadele în care este în tranzit (spre utilizator, service, etc), și fără să necesite ca utilizatorul să activeze Find my Mac.

Oarecum legat de acest subiect aș menționa că avem aceeași facilitate implementată și pentru dispozitive Android, prin integrare cu Android Enterprise Zero-touch, a.î. un client cu care are atât device-uri Apple cât și Android va beneficia de un baseline de securitate similar pe ambele platforme.

2 Likes