Embargo pe cipurile produse in China in SUA

Statele Unite au interzis colaborarea cu producatorii de cip-uri chinezi. Din cate am inteles s-a extins inclusiv la placaje produse in China.

Apple Abandons Plans to Use a Chinese Chip Supplier Following Biden’s Crackdown | Observer

The Biden Administration Says No Chips for China, and It’s a Huge Deal - Alliance for American Manufacturing

Daca se mentine embargo-ul o sa fie dezastru cu electronicele. Cum Romania e un aliat al SUA si UE iarasi s-ar putea ca embargo-ul sa se extinda si la noi. In acest caz practic tot ce folosim in ziua de azi va deveni mult mai greu de gasit.

O sa fie o lipsa acuta de tot ce tine de tehnica de calcul. Daca azi cautati un RP Pi deja e la un pret ireal, bbc micro nu se gaseste, intr-un an ne apucam de agricultura ca nu mai avem pe ce rula codul.

Nu chiar (momentan), ei ce au facut a fost sa interzica companiilor din SUA sa mai vanda cipuri in China.

Apple cred ca a luat decizia din precautie, dar teoretic ar avea voie.

Daca vedem si reversul s-ar putea sa fim afectati, dar oricum cat timp Taiwan ramane in picioare, n-ar trebui sa fie o catastrofa, chinezii nu exporta multe chestii indispensabile (e.g. care nu se gasesc si in alte tari) pe zona de semiconductoare

Problema e ca daca firmele mari nu fac comenzi din precautie, firmele mici nu isi vor mai permite sa faca batch-uri mari, iar batch-uri mici nu se pot face, un wafer e scump si daca n-au ce sa puna pe ele nu le mai pot fabrica.

Taiwan deja e rezervat 100% de cei mari, tot ce nu se va mai fabrica in China nu se va fabrica in Taiwan.

Fair point. Plus ca alternativele din vest vor fi mai scumpe.

Plus pamanuri rare :slight_smile:
Tot pt semiconductori