Facebook users in Romania see content related to street protests reviewed

Se discuta pe net(HackerNews) ca cei cu protestele din Romania au fost banati pe facebook:

https://news.ycombinator.com/item?id=15790687

Asa ca mi-am spus si eu parerea:

wtf, I am romanian and I posted on all international social networks about this event, It’s not only Facebook in this world, be creative guys please.

Let’s information to spread in internet graph.

1 Like

Nasol ca facebook poate bloca orice cont care primeste report uri multe

Dar cine face acele report-uri ? :slight_smile: ca ma indoiesc ca le fac pensionari :slight_smile:

1 Like

alti oameni
poti si tu sa ma cauti pe fb si sa imi dai report la cont

sau pot fi si aplicatii care sa faca acest lucru
ideea este ca acele reprot-uri nu sunt verificate de o persoana

Alti oameni pusi de PSD, ca nici un tanar nu ar face asta, din fericire internet-ul nu poate fi cumparat, sunt chestii care ii depasesc.

probabil !

Dorin a făcut un experiment interesant cu raportările la fb:

Varianta scurtă: nu e nevoie de atât de multe raportări :slight_smile:

Și da, sunt tineri sub 30 care simpatizează PSD și ar face asta cât se poate de benevol.

2 Likes

Twitter e o solutie mai buna, doar ca lumea nu prea stie de el in romania.

sunt destul de multi cu twitter si aici
inclusiv subsemnatul :smiley:

1 Like

Cam aiurea atitudinea pe thread @adavidoaiei && @Cosmin_Popescu. Nu i-ai spune cuiva caruia i s-a furat portofelul de exemplu, ca mai sunt si alte portofele pe lume si nu trebuie sa fie suparat.

Lumea foloseste fb pentru o groaza de chestii - grupuri profesionale, grupuri de parinti, chat etc. Sa fi exclus e o cheste serioasa, care trebuie tratata la radacina nu prin schimbare pe Twitter.

1 Like

Internet-ul a implicat mereu creativitate, companii ca Microsoft au trebuit sa se re-inventeze ca sa supravietuiasca, sa nu uitam ca internet-ul e o retea descentralizata, ca si topologie, si e greu sa ai monopol pe internet, trebuie sa inovezi.

poate se poate inchide threadul
sa nu amestecam politica si it-ul
:slight_smile:

E o problema foarte mare, dar la radacina nu sunt de vina doar simpatizantii psd ci un sistem facut pentru a impiedica ura fata de imigranti in Europa. E clar implementat pentru cenzura.

Acelasi sistem poate fi abuzat pentru a manipula continutul pe Facebook daca creezi un report ring. Aceeasi problema e si pe Youtube, se blocheaza conturile la reporturi de catre un sistem automat cu probleme pentru a nu pierde advertiseri si abia dupa saptamani, luni primesti un raspuns uman chiar si cu un cont popular, un cont mic poate fi abandonat.

Eu nu cred ca psdistii sunt atat de inteligenti încât sa faca asa ceva personal, e foarte ieftin sa platesti rusi, ucrainieni, turci sa faca acest lucru. La ei e o meserie.

1 Like

De ce nu? Thread-ul este despre politica si IT. Nu e ca si cum discutam despre $subiect_pur_tehnic si am deraiat discutia spre politica. Atitudini de genul “sa nu amestecam politica cu $X”, duc la situatii precum cea in care clocim acuma. Nu zis sa o dam in extreme, dar trebuie sa ridicam si noi capul sa ne uitam la ce se intampla in lumea din jur. Nu e ca si cum nu te influenteaza direct. Daca lucrezi ca angajat, ai discutat cu sefii tai despre ce se intampla cu salariul tau de la 1 Ianuarie?

2 Likes

Nu, nu am discutat !

Aceste schimbari ii privesc pe toti angajatii din companie. Ce am scris nu mi se pare offtopic.

Da, ca un program decide pe baza unor raportari false(simpatizanti ai partidelor polittice, etc)

Mda, m-am exprimat gresit.

La noi in tara politica este mai mult un circ decat “politica”.

Offtopic: imi place din ce in ce mai mult Discourse :slight_smile:

Nu credeti ca exista si niste implicatii legale? Nu e ca si cand ar fi ceva spontan, e clar organizat.
Cei afectati ar trebui sa se organizeze la randul lor si sa depuna niste plangeri.

1 Like

asta asa este

Dar cred ca este destul de greunsa vezi cine a dat report la un cont.


aici scrie ca Facebokk nu poate fi tras la raspundere pt suspendare

Acum ceva timp trebuia sa scrii un motiv pt report si cineva se uita pe respectivul cont.

Pai nu Facebook, ca ei doar ofera instrumentul, ma refeream la cei care au abuzat de el. O instanta ii poate obliga pe cei de la Facebook sa ofere informatii si date.

Poate exagerez dar mie mi se pare o incalcare grava a drepturilor celor care au fost afectati. A fost premeditat, nu stiu daca si din punct de vedere legal s-ar considera dar acolo a fost un grup infractional, ceea ce este grav.

Cat despre discutiile de mai sus cu privire la optiunile politice mi se pare ca se pune gresit problema. Nu poti judeca in functie de optiunile politice pentru ca fiecare grup politic favorizeaza o anumita patura din populatie, iar multi nici nu stiu cum functioneaza statul ori deciziile si greselile pe care le fac politicienii, este normal ca acestia sa-i sustina ulterior. Nu este normal insa sa sustii niste incalcari ale legislatiei ori drepturile altora, cum fac multi din cei care simpatizeaza PSD si ALDE.

Multe institutii au inceput sa lucreze impotriva celor cu optiuni politice diferite, cati nu au fost hartuiti de institutii? Atat persoane fizice cat si juridice.

Nu as fi niciodata de acord cu asa ceva, indiferent ca o face cel pe care l-am votat.

if you’re not paying for the product, you are the product

E amuzant că veniți și menționați chestii abstracte, cum ar fi drepturile. Serios, aveți vreun contract cu FB care vă garantează ceva?

Singurul contract (care bag mână în foc că NU a fost citit) este ToS-ul. Să cităm ceva relevant:

We can remove any content or information you post on Facebook if we believe that it violates this Statement or our policies.

Simplu, nu?

5 Likes

Si termenii Facebook sunt tot relativ si nici nu pot fi mai presus de legi fundamentale.
Dar nu vad ce legatura au termenii lor cat timp conturile si postarile respective au fost sterse pe baza unui sistem automat. Nu au niciun fel de implicatie.