[quote=“flavius, post:30, topic:2279”]
Singurul lucru mai bun ca altcineva care iti analizeaza niste date e sa iti dea tie datele, sa le analizezi singur.
[/quote]Bine spus.
[quote=“iamntz, post:29, topic:2279”]
Nu spun că cele trei atribute strică, dar chiar nu cred că sunt singurii factori care decid dacă un produs va fi un succes sau un eșec.
[/quote]Studiul se referea la chestii controlabile, gen nu actiuni la alte firme, chestii ilegale sau jucatul la bursa, ori investitii venite din exterior. Adica doar chestii care tin strict de firma in cauza. Deasemenea, este posibil sa fi fost impartite in subcategorii, dar nu-mi amintesc altceva decat ce-am spus. Imi amintesc, in mod special, cum erau 3 cercuri reprezentand 3 categorii (cele mentionate), colorate diferit, iar in fiecare cerc erau scrise nume de firme care exceleaza in acea categorie. Unele erau scrise mai mari, altele mai mici.
Apple era la intersectia dintre suport si reclame, android era la suport sau la calitate (aproape de intersectia cu celalalt din cele doua mentionate), beats la advertising, alienware parca la advertising si calitate, EA doar la reclame, Google la intersectia tuturor, Microsoft la suport (ceea ce m-a mirat; poate in cadrul firmelor este altfel) si reclame, Youtube la calitate si reclama, Adobe la calitate si suport, Steam si Origin erau ambele la calitate si reclame, dar Steam era mai aproape de suport decat origin si cam atat…
› Este posibil sa fi gresit ceva, insa… aceste exemple mi-le amintesc vag, ceea ce inseamna ca pot fi cauzate de procesele cerebrale de restaurare a memoriilor deteriorate/corupte, caz in care spatiile goale sunt completate de informatii care par in reala legatura cu amintirile date, chiar daca nu sunt. (I know, I read a lot of bullshit, but it might pay off, in the future…)
Daca reusesc sa le mai gasesc… nu promit nimic, insa.
Am citit studiul acum cateva luni si nu-mi amintesc cum am dat de el… parca (dar nu sunt sigur ca) intr-un grup de facebook (daca imi amintesc bine, al unei facultati, dat ca “extra” pentru un anumit curs, ori intr-un grup unde faceai request pentru research papers pe care nu le-ai gasit, ti-se ofeeau si dupa ce le-ai descarcat trebuia sa stergi postul, pentru a mentine feed-ul clean), dar nu sunt sigur.
(*sigh*, sunt in prea multe grupuri, pe facebook…)
Sau era pe Quora? Zau daca-mi amintesc unde am vazut acel studiu…
Edit: Poate ar trebui facut split de acest topic, c-am cam luat-o pe aratura (am schimbat subiectul)
Deasemenea, am intrebat pe Quora, daca stie cineva ceva de acel research…